Търсенето на бавачки онлайн – набира скорост

0
362
прегледа
бавачки

Бабите не носят забрадки и вече не са бавачки

Отмина времето, когато децата се отглеждаха от техните баби, които всеотдайно ги обгрижваха. Възпитанието и първите изрисувани ченгелчета преминаваха задължително през глезенето и удовлетворяване на капризите на детето. Повод за гордост на всяка баба беше, когато внукът забележимо е напълнял. Възможността за използването на бавачки звучеше екзотично.

Днес, жените на средна възраст нито изглеждат, нито мислят като връстниците си от миналия век. Днешната жена работи, пътува и води активен живот до много по-късна възраст. Много по-малко баби, дори и след пенсионна възраст се престрашават, да се отдадат изцяло в отглеждането на внуците. Много от тях предпочитат да продължат работа или да извършват други дейности, вместо да поемат този ангажимент.

Родителите между кариерата и децата

Всичко това поставя на още по-голямо изпитание родителите. Те трябва да се справят освен с грижите за децата и с ред други проблеми, като семейния бюджет, битовите проблеми, планиране на бъдещето на децата и др. Много професии днес изискват постоянство. Откъсването за дълго от работа носи загуба на умения и професионални качества. Добра позиция в кариерата може необратимо да бъде изгубена, заради ангажиментите с отглеждането на децата. Може би сте отказвали важни командировки, които ще Ви предоставят възможности в работата, заради грижите за децата? А може би децата заслужават тези жертви?!

Някои родители приемат грижите за децата като висша кауза и това е така. Да пренебрегнеш своята еманципация в интерес на детето, е приемливо за тези родители. Те биха приели за егоизъм всяко друго мнение, което противоречи на тази логика.

Има и друг тип мислене, обаче. Има родители, които мислят за децата си като за хора, които няма да останат винаги пухкави бебчета. Пак в интерес на децата решават, да се отдадат на своята еманципация и да им осигурят бъдеще. Те се отдават на професионалната си кариера, образование или семеен бизнес, като осигуряват възможности на децата си след време. Това е много трудно решение и не противоречи на крайната цел, която имат родителите от първия тип.

Какви са възможностите на родителите в отглеждането на децата им, ако нямат под ръка баба, която да ги отмени. Явно в новото, модерно време, използването на бавачки като възможност, не звучи така екзотично, както преди.

Търсенето на бавачки онлайн

Независимо дали търсите бавачки, за да отдъхнете през уикенда или ангажирате детегледачка за определени дни през седмицата планирано, за да посетите лекции или ходите на работа, търсенето им е увеличено. За тази тенденция съдя по увеличения брой на обявите, в които се търсят бавачки и все по-малкия обем на предлагането на тази услуга. Не съм проверявал дали има специални курсове за квалифицирани детегледачи, но препоръчвам на тези, които искат да са конкурентни на пазара на труда и си търсят работа, да се заинтересуват. Тази професия ще има все по-голямо бъдеще!

Независимо дали предлагате или търсите тази услуга, в момента има бум на такива обяви. Едната възможност е просто да потърсите чрез търсачката на Google за подобни обяви. Другата възможност, която аз Ви препоръчвам, е да потърсите за специализирани сайтове, които предлагат такава услуга. Такъв сайт, например е bavachki.bg, който ще Ви предостави следните възможности:

  • Да намерите бавачки в региона еднократно;
  • Да намерите бавачки в региона за няколко дни;
  • Да намерите бавачки в региона абонаментно;
  • Да се регистрирате като бавачка и да си гарантирате клиенти.

Сигурен съм, че каквито и избори да следвате, ако те са продиктувани от желанието Ви да защитите интересите на децата си, те ще бъдат правилни!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.