Какви са признаците, че  видео картата при лаптопи втора ръка не е наред?

0
568
прегледа
видео картатата

Ако сте се спрели на опцията за покупка на лаптоп втора ръка, то освен да проверите батерията, SSD диска и екрана, е важно да се обърне внимание на видео картата.

Защо това е от първостепенно значение?

Обикновено човек оглежда лаптопа външно, дали се затваря капака плавно, има ли надраскване, липсващи клавиши, как държи батерията..

Наистина проверката на видео картата на лаптопи втора ръка е важна, защото тя може да доведе до:

  • влошаване на производителността при видео игрите;
  • поява на ивици, вълни, изкривявания в изображението на монитора.

С внимателна проверка може да забележите дали видео картата е добре.

Какви са признаците за лошо качество на видео картата при лаптопи втора ръка?

Основните производители на видео карти за лаптопи са MSI, Gigabyte и ASUS. Независимо от високото качество на продуктите, видео картата на която и да е от марките, може в крайна сметка да стане неизползваема поради постоянни претоварвания, недостатъчно охлаждане или дори да е с фабрични дефекти. Типичните признаци на лошо представяне на видео картата се откриват в:

Изображението на монитора.

Появата на хоризонтални или вертикални линии, потрепване на екрана е първият сигнал, че видео картата не работи правилно.

Звука

Когато се включи лаптопът втора ръка, може да има характерни звукови сигнали (скърцане). Така видео картата предупреждава, че скоро ще спре да работи. Също така, по време на работата с лаптопа втора ръка могат да възникнат различни дефекти на звука (например звукът да влече или да се накъсва).

Други признаци

Различни проблеми в работата на лаптопа втора ръка могат да бъдат свързани с всеки компонент, но видео картата работи непрекъснато. Следователно вероятността за проблем с нея е няколко пъти по-висока. Дори ако картината на качеството на екрана е добра, си струва да се проведат диагностични тестове.

Видеокартата е много важна особено ако искате да играете и някакви игри на този лаптоп втора ръка. Говорим не за сложни игри, а за съвсем обикновени.

С една дума, видео картата  не бива да се подценява.

Много често се случва на хора, които почти нищо не разбират от компютърна техника да си купят лаптоп втора употреба, който на външен вид изглежда прекрасно, но видео картата е с фабричен дефект. Те се радват на „удара“, който са направили с покупката на лаптоп втора ръка, но после разбират, че са извършили голяма грешка.

Вярваме, че нашата статия е била полезна за Вас и сте научили как да проверите, че видео картата на лаптоп втора ръка не е добре.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.