Фасадна топлоизолация – Избор на фирма и алпинисти

0
600
прегледа
фасадна топлоизолация

В средата на миналия век започва масовото застрояване на панелни жилища в страната. Първите строежи са започнали в столицата, а по-късно в градовете Пловдив, Русе и Бургас. Много може да се спори, дали това е било правилно архитектурно и икономическо обосновано решение. Малко скучни и еднотипни, те предоставят уют на вече няколко поколения. Макар и на средна възраст, много от панелните жилища носят белезите на времето. Дали заради некачественото строене или неправилното им експлоатиране, те се превърнаха в символ на мрачната ни реалност. В последно време обаче, с навлизането на съвременните строителни материали, собствениците на жилища самостоятелно или в кооператив, започнаха да реновират (санират) собствеността си.

Освен че придава красив облик на сградата, санирането удължава нейния живот. Използвайки най-новите техники и материали за фасадна топлоизолация, значително се увеличава енергийната ефективност на сградата. Това осезаемо намалява разходите за отопление и охлаждане на апартаментите. Роди се и една от най-новите професии майстор – алпинист. Това са хора, чийто качества не се изчерпват с отсъствието на страх от високо. Освен това, те трябва да покрият призванието „майстор“, работейки също така професионално, както и „наземните“ си колеги.

Видове фасадна топлоизолация

По-горе дадохме пример с панелните жилища, които имат най-ниска енергийна ефективност. Във времето, когато те са строени, а токът и парното са били достъпни, никой не е издигал подобни изисквания към строителите. Днес е повече задължително, отколкото препоръчително да се полага фасадна топлоизолация на всички сгради, а не само на панелните жилища. Това не е екстра, а вложение, което се възвръща многократно през живота на сградата. Някои от най-известните видове фасадна топлоизолация, които може да срещнете на пазара, подредени по качество са:

  • Бял фасаден стиропор (EPS);
  • Графитен стиропор (Неопор);
  • Каменна вата.

Избор на фирма за саниране

Дори да закупите най-новите и скъпи материали за саниране на Вашия дом, това не е гаранция за качествен ремонт, ако не сте избрали професионалисти. Приказката за „килограма брашно и майстора“, важи с най-голяма сила при строителните работи. За целта препоръчвам, да се доверите на опита и професионализма на фирма Ремонти София БГ. Освен че специалисти ще изберат за Вас най-подходящите материали, същите ще бъдат вложени качествено и в срок. На страницата на фирмата можете да разгледате всички обекти, реализирани от нея. Там ще намерите безценни съвети, ако сте решили да започнете ремонта си сами, както и другите услуги, които фирмата предлага, като:

  • топлоизолация;
  • хидроизолация;
  • алпинисти.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.