Идеи за интериора: С какво да украсим голата стена

0
579
прегледа
голата стена

Обикновено стените в помещенията са издържани в един и същ цвят и понякога, особено когато таваните на стаята са по-високи и на стените няма закачени етажерки, рафтчета или полици, може да се получи неприятният ефект на голата стена. Това създава неприятно впечатление и прави стаята да изглежда пуста. В този случай ще получите много по-приветлива и уютна обстановка, ако украсите голата стена с картини, пана или други модерни декорации.

Една от най-предпочитаните възможности е декорацията с картини. В случай, че стената е голяма, по-добре е да изберете две или повече, които да закачите, защото така ще постигнете по-красив ефект. Не се притеснявайте при избора на картините и не се страхувайте, че може да сгрешите в избора си, понеже не сте заклет почитател на изобразителното изкуство. Не е необходимо да конкурирате Лувъра, а просто да украсите вашия дом според личните си предпочитания и вкусове.

Галериите предлагат добра възможност да се сдобиете с авторска картина, но всеки би могъл да си позволи цените, на които се предлагат произведенията там. Това съвсем не означава, че трябва да се откажете от идеята, защото с напредването на технологиите дизайнерските идеи станаха още по-разнообразни и вълнуващи. Така например, печат върху канава е едно от модерните решения, което също ще ви свърши добра работа. Предлагат се картини в една или повече части. Размерите им също варират, така че, няма да имате затруднения при избора.

Друго удачно решение, е да си купите готови платна за рисуване и да създадете ваши лични произведения на изкуството. Ако това ще ви достави удоволствие, не се колебайте изобщо, а го направете. Може да използвате шаблони или да се справите само с помощта на четка и бои. Едно от най-големите предимства на създадената собственоръчно картина е, че ще си подберете тематиката и цветовете сами, за да са в пълна хармония с помещението, което произведението на изкуството ще украсява.

И не забравяйте, че не е задължително паната да бъдат изрисувани. Можете успешно да създадете страхотни апликации. Спомнете си техниката, чрез която в училище ни учеха да създаваме хербарий – изсушени красиви листа или цветя могат да послужат за създаване на невероятни декорации, стига да вложите само малко въображение.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.