Бавнооборотните сокоизстисквачки ни помагат да живеем и да се храним здравословно

0
539
прегледа
бавнооборотните сокоизстисквачки

Всички знаем колко ценен е прясно изцеденият сок от плодовете и зеленчуците за организма. Той е истинска витаминна бомба, която ни зарежда на мига с богата гама от витамини и други полезни вещества. Ето защо покупката на правилната сокоизстисквачка, с която безпроблемно да си осигурите достъп до такива източници на енергия и здраве, е една наистина отлична инвестиция.

Ако вече сте се замисляли какъв точно уред ще ви свърши най-добра работа, вероятно сте се запознали с принципа на действие на различните сокоизстисквачки, предлагащи се на пазара. Изобилието от уреди обаче съвсем не означава, че трябва да се втурнете към магазина и да изберете първото, което очите ви видят. Защото, начинът, по който се извличат соковете от различните плодове, зеленчуци и растения, има голямо отношение към пълноценното запазване на витамините в тях.

Доказано е, че когато изцеждането става на бавни обороти, това води до най-добро оползотворяване на плода или листната маса, от която искаме да получим пресен сок. Специалистите съветват на какво точно да обърнем внимание при избора на сокоизстисквачка:

На първо място, заложете на бавните сокоизстисквачки. Те не отделят топлина, а това е много важно за запазване на съставките на сока.

На пазара можете да откриете много качествени модели, които да ви вършат работа дълги години напред.

За какво да внимавате?

Най-добре би било, ако уредът е пригоден за изцеждане не само на сочни плодове, но и на листни зеленчуци, кълнове, различни билки и така нататък. Това веднага разширява неговата функционалност.

Ако се съхранява в хладилник, полученият чрез бавнооборотна сокоизстисквачка сок може да запази напълно съдържащите се в него ензими, минерали и витамини в продължение на няколко дни. Това е много удобно, особено в случаите, когато не разполагате с достатъчно време. Бихте могли да изцедите и приготвите за консумация наведнъж някакво по-голямо количество, а след това да го оползотворявате в продължение на няколко дни, без да се тревожите, че ценните вещества в него са се загубили.

Обикновено към бавнооборотните сокоизстисквачки се предлагат и специални рецептурници с идеи за приготвянето на разнообразни смутита, коктейли и други вкусни и полезни напитки. В забързаното ежедневие, това е едно огромно улеснение, което ви дава възможност да се храните здравословно и лесно да поддържате добрата си форма.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.