Списък на най-добрите прахосмукачки за 2018 година

0
2367
прегледа
добрите прахосмукачки

Вече Ви запознах с някои характеристики, във връзка с нововъведения Енергиен рейтинг в статията „Трудности при избор на прахосмукачка„. Сега ще Ви представя списък на най-добрите прахосмукачки за 2018 година. В класацията са подбрани модели според параметрите на уредите и цената, на която се предлагат. Естествено, изборът е съобразен с уредите, които се предлагат на българския пазар, както и интереса на потребителите към всеки от тях.

Списък на най-добрите прахосмукачки за 2018 г.

1. Робот прахосмукачка iRobot Roomba 980

робот прахосмукачка

Роботът прахосмукачка ще изчисти целия Ви дом или офис, само след натискане на един бутон. Роботът ще се зареди сам толкова пъти, колкото е необходимо и ще започне чистенето от там, където преди това е спрял. Целият процес можете да управлявате или наблюдавате през мобилно приложение. Тъй като това е бъдещето при прахосмукачките, съм избрал този модел да оглавява класацията. Продължителността на чистенето без зареждане е 120 минути. Четките и височината им се определят автоматично, според вида на повърхностите в дома Ви. Има много екстри, като сензори против падане от стълби и заплитане в кабели, оптично откриване на замърсявания, програмиране на времето за почистване, почистване от разстояние и др. Почиства 99% от праха, акарите и алергените. Чрез навигационната си система, прахосмукачката се самообучава как да влезе в другата стая на дома Ви, „разпознава“ мебелите и препятствията и се ориентира. Чрез системата Wall Follow се осигурява перфектно почистване около стените, мебелите и труднодостъпните места в дома Ви.

2. Прахосмукачка без торба Philips FC9922/09, PowerPro Ultimate, 650W

Прахосмукачка без торба

Прахосмукачката е от енергиен клас А. Накрайникът й извършва три действия с едно движение. Внимателно разтваря килима и почиства в дълбочина. Почиства труднодостъпни области и високи места. Наличните приставки с лекота почистват космите от домашните любимци. Иновативна технология при изхвърляне на събрания прах, без да се разсейва във въздуха или изпада извън контейнера. Прахосмукачката събира 100% от праха. Филтърът HEPA 13 Ultra clean Air улавя 99.95% от праха, за да осигури чист въздух без алергени. Наличието на дистанционно управление е иновация, която ще Ви помогне да пускате, усилвате, намалявате или спирате прахосмукачката, без да се навеждате.

3. Прахосмукачка ARNICA Hudra Rain Plus 2400 W,Перяща,Турбо четка,Функция „издухване”

Перяща прахосмукачка

Прахосмукачката е снабдена с голяма и малка почистващата глава и ергономична ръкохватка. Със своите 2400W предлага три режима на сухо, мокро почистване (пране) и издухване. Разполага с резервоар за почистване с шампоан и резервоар за сухо почистване. Също като прахосмукачките с воден филтър, задържа фините частици прах в резервоара, без да ги завихря във въздуха. Към аксесоарите са включени четка за пердета и накрайник за възглавници.

4. Прахосмукачка с воден филтър Zelmer 829.5SK

Прахосмукачка с воден филтър

Прахосмукачката е снабдена с воден филтър. При обикновените прахосмукачки уловения прах се разсеява и изхвърля зад прахосмукачката в облак от фини прахови частици. Обикновените прахосмукачки са по-скоро „прахо изхвърлячки“. Този облак от прах се застоява дълго във въздуха, който дишаме и е много опасен. След това се оталага отново в дома ни. При прахосмукачките с воден филтър засмукания въздух и мръсотия преминават през контейнер с вода, където се задържат. Накрая е достатъчно да изхвърлите контейнера с мръсна вода, а дома и въздуха в него остават почистени и свежи.

5. Вертикална, безжична прахосмукачка без торба Philips PowerCyclone FC6404/01, 18V

Безжична прахосмукачка

Прахосмукачката измива и изсмуква праха с едно движение. Уникалната система за измиване контролира отделянето на вода, за да почиства повърхностите при оптимална влажност. 3-слойният миещ се филтър улавя микрочатиците за чист въздух. Четката на прахосмукачката улавя всички косми от домашния любимец. Без торбичка, прахосмукачката дава възможност да изхвърлите натрупания боклук, без да влизате в контакт с него.

Отсъствието на кабел Ви дава възможност да сте мобилни и да използвате прахосмукачката дори за почистване на автомобила. За целта можете да разделите ръчната прахосмукачка от тялото, за по-голяма мобилност. С едно зареждане на батериите, можете да използвате уреда цели 40 минути.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.