Декорация вкъщи

0
625
прегледа
декорация

Декорация – Фототапети и стикери

Домът е най-скъпото ни място. Той идва някак си като естествено продължение на собствената ни личност, затова е нормално да искаме той от една страна да изглежда възможно най-добре, а от друга – да бъде уникален и да отразява нашата собствена идентичност. Звучи Ви пресилено? Помислете само – домът е мястото, в което прекарвате голяма част от времето си и то именно онази, посветена на почивката, спокойствието и презареждането. Колкото по-приятно изглежда той, толкова по-добре ще се чувствате Вие, когато сте в него.

И ако мислите, че следващите ни думи ще са „ремонт“, грешите. Знаем колко скъпи и отнемащи време и енергия са дългите цялостни ремонти, а и дори едно преобоядисване може да се окаже достатъчен ужас. Затова Ви предлагаме един малко по-прост и лесен начин да освежите дома си и в частност стените си, като в същото време им предадете малко разнообразие и оставите собствения отпечатък – фототапети и стикери.

Фототапетите и стикерите Ви дават прекрасна възможност за промяна, а с тях можете да прикриете и  несъвършенствата, които Ви дразнят. Ето и няколко идеи според стаята, в която решите да ги сложите:

За хола

Ако имате голяма стена в хола, най-подходящи наистина са фототапетите, изобразяващи пейзажи, които действат успокояващо. Ако пък си падате по ърбън дизайн, може да се спрете на имитация на тухли или дърво. Разбира се, изборът Ви зависи от цялостният стил на дома и цветовете в хола. Освен това, тапетът трябва да се базира на Вашия вкус, който е строго индивидуален.

Ако пък имате по-малко място, може би е добре да се спрете на стикери, от които също има огромно разнообразие. Може да ги поставите зад дивана или да ги използвате, за да разчупите вида на библиотеката си. Във всеки случай ще се радвате на малко по-нов вид. Естествено, картините за хол също са добра идея за декорация на стената.

За кухнята

Кухните са най-подходящото място за декоративни панели на храни, сладкарски изделия или каквото още обичате да похапвате. Освен това може да развихрите въображението си и да направите най-различни имитации на бар, като например използвате изображения с бира или коктейли, а ако си падате повече по кафето и чая, също няма да сбъркате с фототапетите. И отново, ако разполагате с по-малко място, стикерите също са страхотен избор.

Освен това, ако искате да промените малко остарелия си кухненски гръб, вместо да го сменяте, можете да го прокрието с ново цветно фолио. То е от типа на стикерите и също се предлага в най-различни размери и цветове. Вижте още съвети за декорация на стените в кухнята тук.

За спалнята

Тук отново ще се повторим, но трябва да прецените с какво място разполагате и каква е въобще цветовата гама. И фототапетите и стикерите са на Ваше разположение, така че трябва само да изберете. Спалнята е стая за отдих, затова е добре да се спрете на изображения, които успокояват сетивата и които да вършат добра работа, пренасяйки Ви в страната на сънищата.

За детската стая

Тук вече кормилото не държите само Вие, защото това е една страхотна възможност детето Ви да избере само как иска да изглежда стаята му.  Така, че на стените могат да се появят Отмъстителите или някои други от безкрайния брой супергерой и дори Елза може да се прокрадне от някъде. Добре е обаче все пак и Вие да сте съгласни с избора, защото и Вие ще се сблъсквате с лицата от стената всеки ден.

Това, което трябва да имате в предвид при фототапетите и стикерите е, че те са страшно зависими от стената, на която искате да ги сложите. Има различни видове за шпатловани или за неравни стени, както и такива, които се залепят и такива, които се окачват. Разбира се, всяка фирма ще Ви посъветва за най-добрия вариант за Вашия дом и освен това монтажът също се извършва от тях, така че от Вас остава само да направите своя избор.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.