5-те най-важни пособия за училище

0
956
прегледа
пособия за училище

Лятото бързо отмина и е време отново да помислим за любимото училище. Покрай суматохата в последните дни преди 15-ти септември често пропускаме нещо важно от списъка с пособия за училище. За да не ви се случи, направете си списък с най-важните пособия за първия учебен ден. Ето кои са те – 5 на брой, но абсолютно задължителни за всеки ученик, особено ако е в малките класове.

1. Подходящи тетрадки

Какво означава подходящи тетрадки? Най-вече да не са тежки. Представете си, че по всеки предмет има средно по 2 тетрадки, учебник и учебна тетрадка. Ако на ден детето има 6 часа, това прави около 10 тетрадки, плюс всичко останало в раницата. В този ред на мисли, за да не се превръщат децата ни в мулета, избирайте тетрадки с хубава хартия, които не тежат (не са за препоръчване с твърди корици и много листи).

2. Несесер за химикали и моливи

Несесерът е едно от най-важните пособия за училище, които ученикът ползва всяка година. Обикновено се налага той да бъде сменян почти веднъж годишно, защото се износва. Изберете такъв, който не тежи много – причината е същата, както с тетрадките – ще го носи всеки ден и колкото по-тежък е, толкова по-неудобно ще бъде за детето.

3. Ученическа раница

Раницата за училище е сред топ приоритетите. И тя, като повечето пособия за училище, се износва бързо, особено ако е пълнена с много неща. От Комсед съветват, когато избирате ученическа раница, да не се спирате на най-евтина, а да проследите следните неща:

  • каква е материята, от която е изработена – това е много важно за дълготрайната ѝ употреба;
  • анатомична ли е? – ще бъде ли удобна за детето, или ще натоварва гърба;
  • функционална ли е? – колко отделения има? А отделен джоб за шише с вода? Комсед препоръчва да има поне 2 отделения – за учебници, тетрадки и отделно за моливник/несесер и други аксесоари.
  • лека ли е? – ако платът е тежък, когато бъде напълнен с учебници, ще стане още по-тежка.

пособия за училище

Друг съвет, който дават, е да се доверявате само на доказани марки, които няма да причинят риск за здравето на детето.

4. Моливи, бои, пастели

Средставата за рисуване са важни пособия за училище. Прегледайте щателно миналогодишните (ако има такива) и купете нови, ако старите са изсъхнали, начупени или негодни за употреба.

5. Шише с вода + кутия за храна

Ако вашето дете е малко (до 4-5 клас) и ходи на занималня, хубаво е да предвидите в какво ще си носи храна. Все пак прекарването на 8-10 часа в училище си е уморително и трябва да има с какво да се подкрепи. А какво по-хубаво от това да извади краси кутия за храна и да хапне вкусен домашен сандвич. Така ще сте сигурни какво точно яде, ще можете да проследите колко е изяло (ако е злоядо), както и ще предотвратите възможността цялата раница да бъде в трохи – кутиите за храна се затварят много добре.
Шишето с вода не е задължително в списъка с пособия за училище, но е пожелателно. Така детето ще се сеща по-често да пие вода, защото ще го вижда пред себе си.

Тези 5 неща са най-важните за стартирането на учебната година. Разбира се, няма как да не споменем и учебниците, но те са задължителни, нали! На добър час на всички!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.