Правила при закупуване на маркови дрехи, обувки или маратонки онлайн

0
576
прегледа
маркови дрехи

Онлайн пазаруването отдавна не е мода, а възможност да закупим продукти бързо и на добри цени. С онлайн пазаруването си спестяваме дългите опашки, търсенето на паркинг, претъпканите съблекални и губенето на време. Дялът на онлайн продажбите на пазара значително расте всяка година. Същевременно с това опасенията на потребителите, че с тяхното доверие може да се злоупотреби не намаляват. Независимо дали закупувате електроника, маркови дрехи, обувки или маратонки онлайн, се изпитват еднакви тревоги, относно личните Ви данни, качеството на стоката или доставката. Ето защо ще Ви представим няколко правила при закупуването специално на маркови дрехи, обувки или маратонки – нови или втора употреба онлайн.

Правила при закупуване на маркови дрехи, обувки или маратонки онлайн

Повечето от правилата ни важат за всички продукти, закупени онлайн, но някои от тях са специфични при закупуване на маркови дрехи, обувки или маратонки нови или втора употреба. Такива са например изборът на цвят и размер, нещото което най-често превръща покупката в изпитание за потребителите.

1.      Купувайте от утвърдени онлайн магазини

Уверете се, че магазинът е уважаван. Не се оставяйте на красивите изображения, ниските цени и привлекателните модели да Ви подведат. Преди всичко прочетете отзивите за магазина, като за целта проследете всички възможни канали, а не само коментарите в сайта на магазина. Отсъствието на страница на магазина в социалните мрежи или отсъствието на активност в страницата, е основателна причина да се притеснявате. Също така отсъствието на контактна информация, точен адрес и телефон, е достатъчна причина да потърсите друг търговец. Не е зле преди да закупите, да прозвъните по телефона, за да се убедите, че той е актуален.

2.      Бъдете информирани за белези, чрез които ще познаете марковите дрехи

Много е трудно да различите марковите дрехи от репликите и фалшивите копия, дори да държите дрехата в ръце. Още по-трудно това ще стане при онлайн покупката. За целта проверете дали е налице опцията за преглед на стоката при доставка и възможностите за връщане. При получаването на пратката, разопаковайте пакета внимателно и се старайте да не нанесете щети върху дрехата. Прегледайте добре покупката за белези, които са Ви известни за конкретната марка, които я отличават от фалшивите.

  • Прегледайте копчетата и циповете. Много от известните марки имат релефни надписи, с името на марката върху тях;
  • Проверете за наличието на етикет за пране. Повечето търговски марки имат такъв на вътрешната страна на дрехата;
  • Вътрешните шевове на дрехата трябва да бъдат фини и еднакви. Наличието на различни конци от вътрешната страна е предпоставка да считате, че дрехата е копие;
  • Опитайте да сканирате чрез мобилния си телефон и инсталирано приложение „Баркод четец” баркода на дрехата. Ако той не се чете, това е основание да считате, че дрехата е копие.

3.      Определяне на размера

Неправилният размер на обувките или маратонките е най-честата причина за връщане на стоките към търговците. За да си спестите излишни главоболия, постарайте се да определите правилния размер на Вашите обувки. Много от онлайн магазините поставят етикет до изображението на обувките в сайта, на който са дадени размерите ширина и дължина на обувката. Измерете най-широката си част на крака и неговата дължина, за да определите неговия размер.

Друга причина за грешния размер са различните стандарти при определянето му. Ето таблица на различните стандарти, чрез които лесно ще можете да определите размера на обувките си.

размер на обувки

4.      Определяне на цвета

Цветът е другата причина, заради която се връщат стоки към търговците. Тук вината не винаги е на търговеца. Наистина, когато в електронния магазин изображенията са неясни, с лошо качество или непрофесионално направени, потребителят лесно може да се заблуди, че закупува от любимия си цвят. Възможно е обаче проблемът да се намира в настройките на дисплея на самия потребител, на чийто екран се показват нереални цветове.

5.      Проверете срока на доставка

Възможно е да харесате идеалния подарък за наближаващия празник на любимия човек. Без да прегледате срока за доставка, можете да получите подаръка много по-късно. Преглеждайки срока на доставка, ще си спестите подобно неудобство. За щастие повечето онлайн магазини в България и гъвкавата куриерска мрежа, дават възможност в повечето случаи поръчката да се достави до един работен ден.

6.      Практикувайте хибридно пазаруване

Ако все още тревогата да пазарувате онлайн не Ви е напуснала, можете да извършите хибридно пазаруване. Това явление се наблюдава отскоро в средите на маркетинга. Хибридното пазаруване е поведение на потребителите, при което те посещават физически магазини, пробват и харесват някакъв продукт, след което се прибират и намират най-изгодната оферта при онлайн търговците, откъдето закупуват стоката.

Ако имате други съвети при онлайн пазаруването или добра практика, споделете ги в коментар.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.