Ръководство за избор на дамски боти и ботуши

0
780
прегледа
дамски боти

Искате да си закупите дамски боти или дамски ботуши, но не знаете как да си изберете най-подходящите?

Ето няколко съвета, които ще улеснят избора Ви:

Непременно трябва да уточним, че за разлика от останалото облекло, при избор на обувки суетата трябва да отстъпи място пред грижата за краката. Водейки се от това правило, моите съвети ще започнат с това: Как да избираме щадящи краката дамски боти и ботуши? Правилният избор ще доведе до по-малко умора и по-голям комфорт в ежедневието.

Размер при избор на дамски боти

Изборът на размера изисква най-голямо внимание при закупуване на обувки. По-големият размер ще доведе до свободно движение на краката в обувката или ботуша. Това ще предизвика триене в стените на обувката и мехури на краката. По-малкият размер ще причини „стискане”, което  е толкова болезнено, че е най-вероятно да захвърлите чифта ботуши в мазето.

При определяне на размера е най-добре да пробвате ботушите в късния следобед, когато краката са отекли. В късните часове на деня краката стават по-къси. Факт е също, че двата крака на повечето хора са различни по размер. Това предполага да опитвате обувките на по-големия си крак (обикновено десния).

Терен

Преди да изберете Вашите боти или ботуши, трябва да знаете на какъв терен ще ги използвате. Ако ходите предимно по равен и гладък път, нормално е да си вземете леки ботуши, дори такива изработени от плат. Ако ще ходите с тях по неравен терен, е по-добре те да са кожени, със здрава подметка.

В никакъв случай не избирайте ботите заради това, че са „модерни и шик” и в никакъв случай кожата не е задължителна. Поставяйте условия при избора си, които щадят краката. Избирайте по следните признаци: тегло, влагоустойчивост , топлина и еластичност. Кожата винаги увеличава теглото и намалява еластичността. Понякога по-леките, еластични и влагоустойчиви ботуши са по-добрия избор за Вашите крака. Кожата, обаче е единствения избор, ако търсите здрави ботуши, които ще са Ви верни през целия сезон, независимо от терена.

Естетика

Освен грижата за здравето на краката, ботите и ботушите трябва да подчертаят формите им и да дават самочувствие на жената.

Височината на ботушите може да подчертае или да „удължи” краката Ви! Ботушите, високи до коленете, ще направят краката Ви по-дълги и по-тънки. Ако имате по-къси крака, избягвайте хоризонтални катарами и детайли, които ще премахнат този ефект. Колкото по-дълги желаете да изглеждат краката Ви, толкова по-високи ботуши трябва да избирате, с по-малко подробности по тях.

Ако желаете високи ботуши над коляното, то трябва да ги носите с панталони. Ако носите поли, височината им трябва да са под коляното, а полата да е над коляното.

За да увеличите ефектът от удължаване на краката, изберете цвета на чорапогащите да е с цвета на ботушите.

Ако имате дълги крака, можете да си позволите повече детайли по ботушите, както и различен цвят на чорапогащите с тези на ботушите.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.