Избор на плочки за баня

0
973
прегледа
плочки за баня

Предстои Ви ремонт. Имате редица въпроси, на които Вашите приятели и членове на семейството не могат да отговорят. Финансите Ви са ограничени и не знаете дали ще можете да завършите всичко до край. Какъв облик искате да има жилището? Как да бъде по-функционална банята? Какви плочки за баня да изберете? Как да уплътните площите? Обзела Ви е нервност. Крепи Ви единствено мисълта, че когато всичко приключи, ще имате прекрасен дом. Бъдете спокойни! Това е нормалният сценарий на всеки планиран ремонт.

Има една опасност, обаче, която съпътства целия този процес! Изтощението, сериозните решения и стапящите се финанси в хода на ремонта, може да Ви подтикнат да претупате нещата и с това, адът по-бързо да свърши. Това е възможно най-лошия сценарий! Ще затормозите близките си, ще изхарчите хиляди левове и ще се разочаровате от резултата накрая!

За да не изпитате ефекта на втория сценарий, изходът е прост – Правилно планиране на ремонта.

Планиране на ремонта: От избор на плочки за баня до монтиране на крановете

Не се осланяйте на факта, че разбирате от всичко. Не се надявайте, че майстора, който ще лепи плочките в банята, ще Ви чака да прекарате ел. кабелите. Дали шпакловчикът, също ще Ви чака да прекарате ел. кабелите?! Дали е по-евтино Вие да полагате ел. кабелите, въобще?! Понякога, различните плочки за баня с различни цветове – струват еднакво, но кои са подходящите? Чакате приятел да Ви даде съвет, защото вече е правил ремонт?! Грешка! Доверете се на професионалисти!

Вече има достатъчно на брой фирми, които предлагат дигитални проекти на Вашата баня, спалня или дом. Не пестете от дребните неща. Направете си проект, който ще отхвърлите или харесате. Не може да си позволите да изхвърлите залепените плочки, след ремонта. Ще бъдете принудени да живеете в дом, който не харесвате! Създавайки си проект, ще ангажирате членовете на семейството с оценката му. Така всички ще бъдат сплотени и съпричастни. Ще ги мотивирате да търпят несгодите на ремонта. Иначе, ще трябва да участват в проект, който е единствено във Вашата глава. Сигурни ли сте, че ще им хареса резултата? А на Вас?!

Доброто планиране с професионалисти е начин да разберете и обема на финансирането, за да не изпитвате притеснения в хода на самия ремонт. По този начин, може да разберете дали сте подготвени за желания интериор в жилището. Възможно е да се наложи да изчакате година или да изтеглите кредит, но с ясни размери. Планирайки с професионални фирми и изготвяйки дизайн, ще имате възможност обмислено да направите необходимите компромиси, за да се поберете в рамките на бюджета.

Въобще, да стартирате ремонт, който не сте планирали професионално и разчитате, че ще решавате проблемите „на крак”, е доста необмислена постъпка!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.