Как да изберем телевизор като подарък за празниците

0
1266
прегледа
изберем телевизор

Случи се така, че преди Коледните празници бях поканен от приятел да обикаляме из магазините, за да изберем телевизор. Това ми даде поглед върху продуктите, които се предлагат на пазара.

Телевизорът е универсален подарък за празниците. Независимо дали ще се ползва в спалнята, хола, от възрастни или деца, еуфорията е голяма при внасянето му в дома. Неговата социална роля е без алтернатива, ангажирайки членовете на семейство около себе си.

Обикаляйки с моя приятел имахме ясна цел. Да изберем телевизор за кухнята с бюджет под 800 лв. Фактът, че няма да е необходим голям телевизор, ни даваше надежда, че мисията е възможна. От друга страна, приятелят ми държеше на няколко водещи производители, което ме смущаваше откъм определения бюджет. Тази задача се усложняваше още повече, тъй като имаше изискване телевизора да е Smart. Това условие беше задължително, тъй като съпругата на приятеля ми държеше да слуша и гледа уроци на фотографска тема по youtube на него.

Всичко в едно

Моята роля в тази мисия беше ясна. Въпреки, че съм техничар, не съм много претенциозен към телевизорите и познанията ми са основни. Ценното при мен, на което явно приятеля ми разчиташе, е че не се смущавам да питам, да изразявам рационални идеи и съм добър в проучването на пазара. След дълга обиколка, телевизорът беше избран. Не само, че покрихме всички изисквания, но в рамките на бюджета успяхме да осигурим телевизор с резолюция 4К. Закупихме за приятеля ми Smart Samsung 40’’ 40MU6102, 4K, Ultra HD. Освен, че беше марка на един от любимите ми производители, телевизорът беше Smart, с вграден WiFi, с резолюция от последно поколение 4K Ultra HD.

Телевизорът притежава много технологии от последно поколение: UHD затъмняване, Тънък и елегантен дизайн, Smart View за управление от Вашия смартфон, Едно дистанционно управление One Remote, Smart Hub, HDR за реалистично изображение, PurColor за завладяващи естествени цветове и др. Приятелят ми остана много доволен, защото получи всичко това за определения бюджет.

Как да изберем телевизор с нисък бюджет

Обикаляйки, успях да придобия представа какво може да се купи с още по-ограничен бюджет. Ако държите телевизорът да е с 4К резолюция (поддържа се от телевизори над 40 инча) и Smart технология, но не държите на производителя, можете да разгледате този списък за бюджет под 800 лв.

4К технологията е бъдещето за следващите 5-6 години. Но все още няма толкова ресурси, които да възпроизвеждат такава картина, освен може би компютъра. Нито една телевизия, все още не излъчва толкова висока резолюция. За сметка на това, Smart технологията вече се наложи и дава наистина практични възможности. Ако не държите на 4К резолюцията, но искате Smart TV, какъвто телевизор препоръчвам, можете да разгледате този списък за бюджети от 300+ лв.

Моето предложение за телевизор

Моето предложение за телевизор е рационално. Освен ако не търсите телевизор за хола, 32-инчовите телевизори предоставят достатъчно голям екран за спални, кухни и детски стаи. Като имаме предвид, че за такъв размер на екрана няма произведени с 4К резолюция, то бюджета задължително става много приемлив. Ако все пак, искаме телевизор за хола, приемлив би бил 43-инчов екран, с Full HD качество на картината.

Вече споменах, че Smart технологията се утвърди, дава практични възможности и е задължителна за нашия телевизор. Аз, обаче, издигам още един критерий – Операционна система /ОС/. Една от любимите ми марки телевизори Phillips ме разочарова много с избора си на ОС. Освен, че интерфейса е много объркващ за мен, бутоните на дистанционното не са динамични, създавайки едно забавяне при управление.

Моето предложение е за телевизор, с операционна система Android. Това ще Ви позволи достъп до милиони безплатни приложения, които да инсталирате на Вашия телевизор, подобно на мобилния Ви телефон. Освен забавления, това предоставя и много практични възможности. Издигайки такива условия – 32’’, Smart технология и ОС Android, моето предложение за телевизор, който може да закупите с бюджет около 300 лв. е Smart Android LED Star-Light, 32’’, 32DM6500, HD. Ако искате по-високо качество на картината и по-голям екран, чудесен вариант е Smart Android LED Star-Light, 43’’, 43DM6500, Full HD, който ще притежавате за около 550 лв.

Телевизори от висок клас

Ако притежавате неограничен бюджет, то тогава изборът е лесен. Приложете правилото на Мечо Пух „Колкото по-скъпо, толкова по-добре…” и няма да сбъркате!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.