Биозин Кидс – Естествен източник на имунитет за Вашето дете

0
828
прегледа
имунната система

БИОЗИН КИДС / BIOZIN KIDS СИРОП 100 МЛ е хранителна добавка във вид на сироп, с вкус на ягода, която подпомага и поддържа физиологичната функция на имунната система. Хранителната добавка е предназначена за деца от всички възрасти. Продуктът не съдържа глутен, захар или алкохол.

Съставен е от Коластра, Витамин Д3, Цинк и Инозитол.

Коластрата е течност, която се отделя от млечните жлези на женските бозайници в първите 3-4 дни след раждането и преди появата на кърмата. Съдържа три основни групи съставки, които осигуряват важни растежни и модулиращи развитието и съзряването на имунната система фактори.

Коластрата е богата на протеини с висока биологична стойност – 46,7%, въглехидрати – 27,2 %  и  мазнини – 18%. В състава и влизат най-важните витамини за растеж на организма: витамин А, витамин B1, В2, В5, В6, В9, В12, витамин С, витамин Е, бета-каротин, ретиноева киселина. Коластрата съдържа минералите: сяра, натрий, хром, цинк, магнезий, калций, желязо, фосфор, калий.

Учените са категорични за ползата от коластрата.

Витамин Д3

Д3 е главен регулатор на фосфорно-калциевата обмяна и участва във формирането и укрепването на костната тъкан. Отскоро е известно и важната роля на витамин Д за имунната система. Изследване в САЩ доказва, че децата с високи кръвни нива на витамин Д3 имат по-малка вероятност да заболеят от настинка или инфекция на горните дихателни пътища. Витамин Д3 има способността да активира специални анти-микробни протеини, които подпомагат клетките в борбата с вирусите.

Цинк – осигурява синтеза на имуноглобулини и образуването на аминокиселини. Той е необходим за нормалния растеж при децата.

Инозитол – участва в състава на клетъчните мембрани, като градивен елемент за синтеза на фосфолипидите. Той е важен за развитието на белите дробове на децата, като също предотвратява някои респираторни проблеми.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.