Микровълновата печка убива храната

0
963
прегледа
микровълновата печка

Днес, все още хората заболяват, отчасти защото продължават да се хранят с „мъртва” храна, „убита” от микровълновите печки. Те вземат напълно здрав продукт, зареден с витамини и хранителни вещества и след това го поставят в микровълновата печка, за да унищожат почти всичките му питателни свойства.

Хората са единствените животни на планетата, които унищожават хранителните вещества на храната, преди да я консумират.

В Русия микровълновите печки са били забранени през 1976 г., поради отрицателния им здравен ефект. Забраната им е отменена в началото на 90-те години.

Откриването на микровълновата печка и масовото й разпространение, съвпада с появата на затлъстяването в развитите нации в света. Използването й не само насърчава затлъстяването, но и унищожава по-голямата част от хранителните съставки на тези храни. Това насърчава потребителите да преяждат, поради недохранване. С други думи, хората ядат твърде много калории, но не и достатъчно истински хранителни вещества.

Резултатът е, разбира се, това, което виждаме днес: галопиращ диабет, рак, сърдечни заболявания, депресия, бъбречна недостатъчност, проблеми с черния дроб и други.

Всички тези заболявания са причинени от комбинацията от недохранване и излагане на токсични химикали (плюс други фактори, като стрес, заседнал живот и т.н.). Микровълновите печки създават почти автоматично условия за недохранване и излагане на токсични химикали, чрез съставките в полуфабрикатите, приготвени за тях (консерванти, оцветители, овкусители и т.н.).

За да избегнете този ефект, силно препоръчвам използването на хранителните добавки, предлагани от онлайн аптека Витания.

Облъчване на храната

Готвенето в микровълновата е технически форма на облъчване на храната. Интересно е, че хората, които заявяват, че не ядат „облъчена” храна, не се колебаят да приготвят храна в микровълновата. Това е почти едно и също нещо (различава се само дължината на вълната). Всъщност, микровълновите първоначално се наричали „радарни печки”. Днес звучи странно, нали? Но, когато първите микровълнови фурни били въведени през 70-те години на миналия век, те се гордеели с популярното си име на „радарни готварски печки”.

Между другото, микровълновата на пръв поглед работи, както всяка друга фурна. Тя загрява храната или водата. Но механизмът, който произвежда топлината, причинява вътрешно увреждане на деликатните молекулярни структури на витамините и фитонутриентите. Минералите са до голяма степен незасегнати, така че можете да получите същия магнезий, калций и цинк в храната, приготвена в микровълнова фурна, тъй както при приготвянето й по традиционен начин. Но всички важни витамини от група В, антоцианини, флавоноиди и други хранителни вещества, са лесно унищожими от микровълновата печка. Структурата на водата, също се изменя, след затоплянето й в микровълновата печка. Направете експеримент: Поливайте две различни цветя. Едното с хладна вода, предварително загрявана в микровълнова, а другото с такава, предварително загрявана на друг вид печка или котлон. Наблюдавайте растежа на цветята!

Негативният ефект

Може да е било чудото на 70-те години, но едва ли някой тогава е обяснявал, че структурата на храните се променя при сготвянето й в микровълновата печка. Ето някои основни открития за храната, приготвена в микровълнова печка:

  1. Храната губи между 60 и 90% от своите хранителни вещества и се ускорява структурното разпадане на храните;
  2. Създават се канцерогени в млякото и зърнените култури;
  3. Микровълното готвене променя основните елементи на храната, което води до храносмилателни разстройства;
  4. Промените в структурата на храната може да доведе до дисфункции на лимфната система, което води до отслабване на имунната система срещу раковите тумори;
  5. Микровълновата варена храна води до по-висок процент на ракови клетки в кръвта;
  6. Храните, приготвени в микровълновата печка, отнемат възможността на организма да използват витамин В комплекс, витамин С, витамин Е, важни минерали и липотропен (който коригира или предотвратява натрупването на мазнини в черния дроб).
  7. Околната среда, непосредствено в областта на микровълновата печка, също създава много здравословни проблеми;
  8. Карциногенни свободни радикали се образуват в някои минерални образования на растения, особено в суровите кореноплодни зеленчуци;
  9. Нестабилният катаболизъм на храните, приготвени в микровълновата фурна, променя елементарните им вещества, причинявайки нарушения на храносмилателната система;

Дори и половината от негативните характеристики на микровълновите печки да са верни, по-добре е да се замислите, преди да използвате Вашата следващия път!

Ако все пак усетите, че имате наднормено тегло, вследствие на използването на микровълновата печка или заседнал живот, възползвайте се от продуктите на Botanica и по-скоро на изцяло натуралния продукт Fat Burner.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.