Що е то Smart TV?

0
1274
прегледа
smart tv

От доста време смартфонът стана неизменна част от живота на всички ни и покрай него, с бързите темпове на технологичното развитие, в нашите домове вече намират място и смарт телевизорите. Какво, обаче, представляват те и за какво можем да ги използваме, ще ви разкажем в настоящия материал.

За първи път Samsung въвежда интересния термин Smart TV, или иначе казано „умен телевизор”. Не след дълго, това наименование се приема и от марки като LG и Philips, като в наши дни умни телевизори произвеждат още редица други компании.

Повече за Smart TV

Смарт телевизорите ви дават възможност да се възползвате от най-различни услуги, свързани с интернет. Това е едно огромно предимство, което нито един обикновен телевизор не може да ви осигури.

Например, благодарение на смарт телевизора ще можете да сърфирате в интернет чрез собствен браузер, да играете онлайн игри, да гледате филми и клипове – с две думи, да правите почти всичко, което правите на телефона, лаптопа или компютъра си.

Някои от съвсем новите модели имат дори вградени камери и микрофони и разполагат с опция за команди чрез жестове. Приложенията, които са налични при моделите умни телевизори се различават, в зависимост от производителя. Често можете да попаднете на модели с Facebook, Skype, Netflix, YouTube и други приложения, като подредбата им и начина на работа с менюто също варира спрямо модела.

Разбира се, ако броя на приложенията е голям, цената на телевизора няма да е никак малка. Свързването на умния телевизор с интернет не е особено трудно. То става или чрез кабел ( което все още се счита за по-надеждна опция ), или благодарение на вграден Wi-Fi. В случай, че сте си харесали модел с втория вариант на свързване, е наложително да имате доста добър рутер.

Един чудесен малко по-стар модел, който все още е актуален, е например LED Smart Samsung 58j5200. Умният телевизор се радва на добри отзиви и до днес, като предлага 58 инчов екран и възможност за кабелно свързване с интернет. Качеството на изображението е Full HD, а резолюцията е отлична. Цената му е около 1400 лева.

Повече за телевизорите, техните характеристики и как да изберем телевизор може да прочетете в специализирания сайт Televizori.eu

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.