Стил и разнообразие у дома

0
694
прегледа
шалтета

Случва ли ви се често да мислите, че в дома ви нещо липсва или че е прекалено скучно и сиво? Смятате ли, че всяка стая има повече потенциал и може да изглежда по съвсем различен начин? Ако всичко това е така, не бързайте да мислите за мащабни ремонти и цялостно преобразяване. Промяната може да е съвсем малка, но забележима и стилна.

Насочете мислите и креативността си към детайлите и ще разберете колко много възможности се разкриват пред вас. Ние ще ви помогнем, като ви подскажем за вариантите, свързани с един такъв, понякога пренебрегван детайл. Става дума за леглата и диваните в дома ви. Те обикновено заемат не малка площ в самото помещение и именно за това е много важно какъв вид имат и какво настроение внасят. Всяко легло, спалня или холова гарнитура може да изглежда изключително добре, ако просто промените облика на самата мебел. И не, не е нужно да претапицирате. Има доста по-достъпен и лесен вариант – а именно покривалата за легла. „Облечете“, например, леглото в спалнята си с една прелестна кувертюра и всеки път, когато влизате в стаята, ще се радвате на стила и уюта, който създава тази толкова практична вещ.

Шалтетата и кувертюрите, и като цяло покривалата за легла, главно се използват, за да предпазят спалното ви бельо от прах и нежелани замърсявания. Но това в никакъв случай не единствения им плюс. В последно време тези „дрехи“ за легла се превърнаха в доста важен и допълващ акцент към интериора на всеки дом. За това не се колебайте и сами разнообразете обстановката вкъщи, като се запознаете с уникалния и шарен свят на покривалата за легла.

Съвременните производители са се постарали безпроблемно да удовлетворят нуждите на всеки клиент и не би трябвало да се затрудните да намерите шалтето или кувертюрата, подходящи точно за вашия дом. В случай, че не успеете да попаднете на покривало, което да ви грабне, винаги можете да поръчате да ви ушият такова, като се съобразят изцяло с вашите изисквания за цветове, шарки и размери.

Видове

Еднолицеви или двулицеви

В тази категория спадат покривалата, които са с една лицева част или съответно с две. Двулицевите шалтета и кувертюри ви дават възможността, когато решите просто да разполагате с още един вариант. Едно покривало с два десена, които можете да сменяте винаги според настроението ви.

Тънки или плътни

Към тънките покривала се отнасят предимно кувертюрите, тъй като са фино изработени и биха били чудесен избор за лятото. Малко по-плътни от тях са шалтетата, понеже във вътрешността си имат прошит пласт вата, който придава плътност и допълнителна здравина. Този тип покривала спокойно могат да се използват дори като още една топла завивка в мразовитите зимни вечери.

Изкуствени или естествени материали

В зависимост от вашите предпочитания за състава, можете да срещнете шалтета и кувертюри направени както от изкуствени материали – полиестер, така и от естествени – памук, вълна и други.

Цветовете и шарките са толкова разнообразни и великолепни, че ще ви накарат да имате поне няколко варианта. Десените, които ще намерите са наистина впечатляващи и когато изберете този, който най-добре пасва на вашия дом, веднага ще забележите промяната, за която така силно копнеете. Един от онлайн магазините с най-голям избор на шалтета и кувертюри е Smartliving.bg – струва си да го посетите.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.