Съвети за закупуване на матраци за възраст над 50 години

0
680
прегледа
матраци

Трябва ли да съобразяваме възрастта с избора на матраци? Правилно или погрешно, е това и дали е фактор, който да определя, когато става въпрос за други продуктите за легло?

Нивото на комфорт и подкрепа, които изискват от леглото ни, да се променя просто защото сме по-възрастни. Възрастта идват с промени в телата ни. Като цяло ние не сме толкова пъргави, колкото някога; точки на натиск като бедра, рамене и раменни стави стават по-чувствителни, например с появата на артрит; обвиване на топли и студени вълни; когато се притиснем към партньора или използваме неправилен матрак; дори можем да развием собствен малък микроклимат!

И докато конструкцията на леглото може да остане същата, нашите нужди и изисквания към него може да се променят. И докато нашата възраст не означава непременно, че трябва да променим леглото, физическите промени, могат да се развият с възрастта.

Височината на леглото

Общоприето е, че с възрастта хората стават по-малко мобилни от преди. В някои случаи това може да е по-трудно, тъй като ставите и мускулите вече не работят ефективно.

Ето защо височината в легло и матрак има важна роля при лягане и ставане от него. Само си помислете колко по-лесно е да излезете от легло със съобразена с вашата височина.

Височината на леглата варира между 65 см и 70 см. Това е комбинация от колела или крака, омекотяване на матрака, което варира в рамките на 30 см.

Матрак – имайте предвид факта, че топерът може да добави още три до 12,5 сантиметра. Едно легло, което е над 80 см, може да представлява предизвикателство за и да налага усилията на по-възрастен човек.

Ортопедичното легло

Ако костите и ставите стават по-чувствителни да изберем матраци с ортопедичен ефект. Такива имат естественото изравняване на гръбначния стълб и поддържане през цялата нощ.

И за да постигнем оптимално ниво на комфорт и подкрепа, трябва винаги да помним, че не само твърдостта на матрака оказва влияние върху нивата на комфорт, но и вида на основата, това дали е извита или твърда. Тук на помощ се явяват подматрачни рамки.

Регулируемо легло

В зависимост от състоянието на човека може да се вземе предвид регулируемото легло. С подвижни части, които могат да повдигнат краката, гърба или главата, те могат да помогнат на тези, които искат да седят в леглото. Легла с регулируеми матраци са предназначени основно за огъване и сгъване, ефективно чрез частично срутване в точката, в която са сгънати или огънати. Така че те не осигуряват същата степен на комфорт и подкрепа като, висококачествен пружинен матрак, чиито много слоеве са от естествени пълнежи, плътно прилепване и здрави странични шевове са просто проектирани да не се сгъват.

Регулируемите легла могат да бъдат доста тежки, което може да ги направи трудни за маневриране, ако в бъдеще възникне необходимост.

Най-добра практика за закупуване на нормално легло, независимо от възрастта, са основните правила при избора:

  • Винаги потърсете съветите на експерти.
  • Винаги избирайте матрак, който осигурява удобство и поддръжка, който са ви нужни.
  • Винаги изберете типа легло, което отговаря на вашите нужди.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.