Спални навици на богатите и известни – матраци и аксесоари за спални

0
1193
прегледа
матраци

Какъв е матракът, върху който спите? Имате ли удобна възглавница за своето легло? Използвате ли протектор за матрак или надматрачна рамка? Ако тези въпроси ви се струва скучни или безцелни, нека надникнем в спалнята на богатите и известни.

В днешния обсебен от знаменитости свят, решихме, че е време да обсъдим съня на богатите и известни. Както без съмнение може да си представите, има някои доста луди истории за екстремумите, които някои знаменитости ще отидат, за да се насладят на добър нощен сън. Ако се съмнявате, че един матрак може значително да промени качеството ви на живот, то вижте на какво са способни знаменитостите:

Влиянието, че обструктивната сънна апнея или хъркане, както е по-често наричано, може да е добре документирано, но малцина биха стигнали до там, че да спят в шумоизолиращи стая в дома си. За справяне с проблема хъркане, производителите на матраци предлагат уникални продукти – възглавници против хъркане, но ето и как се справят някои светски личности:

Как спят знамнитостите?

Новина от „Daily Mail“ през 2011 г., споменава, че Том Круз, е направил в дома си в Холивуд, именно по този начин, че за да създаде на съпругата си спокоен нощен сън. Стаята е подплатена, за да предотврати всякакви звуци, а когато следващият път, ви се наложи да гледате оферти за недвижими имоти и видите спалня, наречена „snoratorium“, ще знаете за какво се използва стаята.

Водещият рапър, Еминем, иска от персонала на хотелите, в които нощува да обвиват дограмата около прозорците, за да ограничат възможно най-много външната светлина да попада в спалнята.

Мерките му могат да се нарекат леко драстични, но всички ние можем да поставим тежки дебели завеси за ограничаване на смущенията на външната светлина в летните месеци.

Певицата, Марая Кери, използва около 20 овлажнители в стаята си всяка вечер, за да получи 15 часа сън, от които смята, че се нуждае, за да може да пее по начина, по който го прави. Смята, че овлажнителите поддържат влага във въздуха, което след това може да предотврати симптоми като възпалено гърло, напукани устни, суха кожа или дихателни проблеми.

Олимпийската плувна легенда Майкъл Фелпс е използвал голяма кабина за спане по време на кариерата си, за да подпомогне изпълненията в басейна. Намаляването на кислорода в камерата насърчава тялото му да работи по-усилено, дори и по време на сън, което дава ефект на тренировка през нощта. Изглежда, че всичките 22 медала в над 3 Олимпиада се дължат на начина, по който е спал, оказвайки пряко влияние върху способността му да се представи на най-високото ниво.

Леглото има значение

Оказва се, че за да бъдеш успешен човек, трябва да ставаш рано и да си лягаш късно. Така правят много известни личности, за да се възползват максимално от всички възможности. Всъщност 5-ма от тях, включително Ричард Брансън и Зигмунд Фройд, споделят, че спят най-малко 6 часа всяка нощ.

Най-малко, около 2 часа, са посочили знаменитостите Никола Тесла и Леонардо Ди Винчи.

И на последно, но не по значимост място, светските звезди отдават значение на организацията на спалните си. Матраци, надматрачни рамки и аксесоари за легла са това, което в пълен капацитет прави сънят им повече от пълноценен.

Така че без значение колко богати, бедни, известни или непознати личности сме, постигането на добър нощен сън е свързано с избора на правилното легло. Започнете с избора на удобни матраци!

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.