Декорация – абстрактни или есенни картини

0
1037
прегледа
голата стена

Ако сте намислили, че имате нужда от промяна в къщи, най-лесно ще я постигнете именно чрез декорацията. И понеже тя е твърде всеобхватно понятие, сме вие подготвили 2 идеи.

От една страна те си приличат доста, поне в начина на изпълнение, но от друга – се различават – най-вече в настроението, което ще създават. И в двата случая става дума за декориране на дома ви с картини. Няма как да не отбележим, че картините са един страхотен начин да съживим скучните стени в къщи, а освен това са истинско богатство за всеки почитател на изкуството.

Спрели сме се на два варианта и по-точно на два типа картини, с които можете да съживите домашната атмосфера.

Абстрактни картини

Абстракцията като изкуство, лесно се разпознава и почти винаги има свойството да приковава вниманието на наблюдателя. Абстрактните картини се характеризират със своите интересни и нестандартни изображения, които оставят нотка мистериозност и карат съзерцателят сам да тълкува видяното. Цветовете в тези картини са разнообразни и почти изцяло освободени от предметна форма. Подходящи са предимно за изчистени и бели стени, за да могат да бъдат оценени в целия им блясък. Не се колебайте да разгледате картини от този стил, когато търсите начин да преобразите стените си. Със сигурност ще намерите такава, която да отговаря на вашето настроение и виждане за живота.

Есенни картини

Природните пейзажи също са чудесно решение за внасяне на свежест в къщи, а ние се спряхме именно на есенните, защото те биха дарили вас и вашите гости с усещане за спокойствие и красота. Обикновено, цветовете, използвани в есенните картини имат силно въздействие върху нашето съзнание. Жълтият цвят, например, ще повдигне настроението ни и ще ни ободри. Оранжевият пък, изразява сила и индивидуалност, а зеления носи усещане на мир, спокойствие и равновесие. Ако целите да създадете такъв тип атмосфера у дома – есенните картини биха били правилният избор.

Огромен избор от картини за декорация на дома може да намерите в Kartini.bg.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.