Актуалното при фотоапаратите

0
722
прегледа
фотоапаратите

Днес ще ви запознаем с два актуални модела DSLR-и, на които си струва да обърнете внимание.

Nikon D7500

Първият е Nikon D7500, представен на света през Април месец тази година в Амстердам. Характеризира се с изключителни качества, благодарение на които превъзхожда предшественика си D7000. Започваме с това, че тялото му е компактно и подходящо за пътуващи фотографи. Тежи приблизително 650 грама и освен това е защитено от неблагоприятни атмосферни условия. Сензорът е 20.9 мегапиксела с формат DX expeed 5. Имайки предвид високата разделителна способност на модела, изображенията са отчетливи и се забелязва богатото преливане на тонове. Фотоапаратът снима отлично при недостатъчна светлина и не се плаши от тъмното. Това се дължи на големия диапазон, който ви предлага ISO – то – ISO 100 – ISO 51 200, с възможност за разширяване до ISO 1 640 000. Освен добри снимки на тъмно, вие ще можете да се радвате и на качествени 4К или UHD видео клипове. Чрез наличната в апарата система Picture Control, пък ще можете да прилагате част от своята креативност както върху снимките, така и върху клиповете си. Оптичната пентапризма на визьора предлага почти 100% покритие на кадъра.

Nikon D610

Вторият модел също е на Nikon – D610. Той излиза на пазара през октомври 2013 година, но все още се счита за актуален и добър модел. С него ще правите качествени изображения с голям диапазон от преливащи се тонове, с ниско ниво на шум и перфектен контраст. Лесно ще улавяте обектите, благодарение на 39 – точкова система за автоматично фокусиране. Моделът си прилича с горепосочения по това, че също се справя страхотно в не добре осветените сцени. Има специален режим за серии от снимки с тихо освобождаване на затвора, което прави апарата просто идеален за фотографиране на трудно уловими обекти от дивата природа. Не сте лишени и от удоволствието да правите Full HD филми.

И двата модела от голямото семейство на Nikon все още държат цените си на пазара, именно защото си заслужават и със сигурност ще дарят своите притежатели с уникални фотографски преживявания.

Повече за фотоапаратите и избора на фотоапарат (любителски или професионален) може да прочетете в статията на Benchtalks.com.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.