MailChimp предлагат безплатно Marketing Automation

0
893
прегледа
mailchimp

От MailChimp предлагат на потребителите си с безплатен абонамент, да използват Marketing Automation.

Какво е MailChimp?

MailChimp е платформа, с която може да организирате абонамента за Вашия сайт по електронна поща (subscribe). С нейна помощ можете да създадете списък с абонираните потребители, на които да изпращате масови съобщения. Тази техника дава възможност да държите ангажирани Вашите потребители. Те ще получават всяка нова публикация на електронните си пощи, във вид на бюлетин. Отделно можете да им изпращате продукти за промотиране (email marketing) или да ги поздравите по случай празници. Платформата позволява да разделите списъка си на сегменти, по определени критерии, когато изпращате масови съобщения. Самата платформа има чудесен инструмент за организиране и дизайн на съобщения. С няколко клика и „придърпване“ на елементи от страничната лента и Вашето съобщение е готово за изпращане към потребителите. Също, можете да изберете кога да бъде изпращан бюлетина или съобщението.

Какво е Marketing Automation?

До скоро Marketing Automation се предлагаше само за потребители с платен абонамент в MailChimp. Днес получих съобщение от MailChimp, че тази услуга се предлага безплатно и аз бързам да го споделя. Услугата позволява да организирате и автоматизирате процеса по изпращане на съобщения. Чрез нея можете да настроите кога, какво и на кого да изпращате съобщения. Т.е. при какви условия и събития, да се изпрати някакво съобщение, на някаква група от потребители. Това поддържа потребителите ангажирани към Вашия сайт. Освен това, можете да следите по-добре тяхното поведение и да ги подканвате към действия. Съвсем автоматично, потребителите могат да получават поздрави за рождените си дни или други празници.

Чрез услугата можете да свържете електронния си магазин с MailChimp. Това отваря много възможности, които можете да реализирате чрез Marketing Automation. Така например, системата може да бъде настроена така, че да изпраща известие, приканващо към действие потребител, който е сложил продукт в кошницата, но не е финализирал поръчката. Друга възможност е да влияете на по-активните потребители, като ги стимулирате с бонуси или отстъпки. Можете да поздравявате новите потребители и т.н.

Пълно описание на възможностите, които предоставя Marketing Automation, може да намерите тук. А видовете опции, тук.

От MailChimp, описвайки услугата уточняват, че тя помага да достигнете правилните хора, с правилното съдържание, в най-правилния момент, така че Вие да се концентрирате върху други проблеми във Вашия бизнес.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.