Екскурзия в България – Идея

0
1303
прегледа
екскурзия в българия

В продължение на поредицата „Почивка уикенд“, ще Ви предложа идея, чрез която най-добре ще съчетаете почивката си през празничните дни. Идеята, която аз съм превърнал в практика, представлява екскурзия в България с автомобил до предварително резервирано място (хотел, SPA, хижа и т.н.), съчетано с посещение на забележителности или кратки срещи с приятели в избраната дестинация.

Предимства на планираната екскурзия в България

Вече обсъдихме необходимостта от почивка, за да бъдем пълноценни на работа и в отношенията си с близките. Какви са предимствата, обаче на планираната екскурзия в България?

Както вече споменах преди, кратките почивки през уикенда трябва да се планират на къси дестинации. Целта е да се откъснем от ежедневието, без това да налага дълго пътуване, което ще намали ефекта на почивката. Дали заради перфектна оферта или поради факта, че близките места за отдих са ни омръзнали, понякога все пак се налага да изберем далечни дестинации. В този случай Ви препоръчвам, добре да огледате маршрута на картата. Да набележите някои интересни забележителности, които да посетите на път за хотела. Да отбележите тези места на навигационната система (GPS) или на картата и да ги следвате. Това ще направи пътуването по-приятно. Ще Ви даде възможност за кратки паузи по пътя и най-вече, ще обогати почивката и спомените за нея.

България е изпъстрена с културни, природни, исторически и архитектурни забележителности. Където и да посочите с пръст върху картата, ще откриете интересни обекти. Манастири, крепости, музеи, резервати, архитектура, пещери, скали, реки и мн. мн. други.

Ако все пак не откриете нищо впечатляващо, може да се сетите за някой приятел, който да Ви е на път и който не сте виждали отдавна. Това е отлична възможност да пиете по кафе, да разкажете един за друг и да потънете в спомени. Все пак, не обръщайте Вашата почивка в бреме за другите. Ако нямате предварителна уговорка, просто се обадете на приятеля си и го поканете в най-близкото за него кафене.

Следвайки тези правила, освен че ще си починете през уикенда, то ще го превърнете и в организирана екскурзия в България.

Ако още не сте избрали дестинация за Вашата почивка, ето Ви подбран каталог на хотели, SPA и други атрактивни места за отдих.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.