Почивка за уикенда – Моят избор

1
1089
прегледа
почивка за уикенда

Приятно ми е да Ви запозная с новата секция на блога „Почивка Уикенд„, откъдето може да намерите подходящата за Вас почивка за уикенда. Подбрал съм оферти, които са в България и Ви дават възможност да „отскочите“ през почивните дни, за да съберете сили и да отдъхнете. В секцията може да избирате дестинация, както и цена, според бюджета Ви, за да ограничите броя на офертите до най-подходящите.

Какви са предимствата на планираната почивка за уикенда?

Дългите ваканции през лятото, които планираме за отпуска са задължителни, за да можем да подготвим тялото и най-вече психиката си за следващата тежка, работна година. Лишавайки се от почивка през годината, ние натрупваме умора, затормозяваме психиката си и сме по-малко устойчиви на напрежение. Това води до вземане на грешни решения, трудна концентрация и нервност. Една отложена почивка може да се отрази негативно на нашата професия или бизнес.

Да се почива веднъж годишно е крайно недостатъчно, колкото и пълноценно и добре да сме изкарали на плажа или на планината. До следващата голяма ваканция е добре да си „откраднем“ от ежедневието – малки почивки през уикенда. Често, тялото ни подсказва такава нужда, но ние намираме начин да игнорираме тези сигнали и отлагаме. Причините за това са много – отсъствие на време, намалени разходи или просто лоша организация.

Често се случва да очакваме с нетърпение уикенда, за да си починем. Нашата представа за почивка, обаче е твърде погрешна. Ставане късно, чаша кафе пред телевизора, Фейсбук или още по-лошо – извършване на домакинска работа. Седмица след седмица, ние не позволяваме на тялото и на нервната ни система да се отпуснат. Непълноценната почивка се превръща в хронична умора, за което ние изтъкваме различни причини, но не и истинската – тялото има нужда от релакс. Често това е причина и за неуспехите на работното ни място, бизнеса и най-вече отношенията ни с хората.

Къде да почиваме?

Съвсем по друг начин ще стоят нещата, ако се организираме бързо, изберем сами или с любимия човек подходяща дестинация, вземем само малко и наистина необходим багаж и заминем. Закуска, която Вие не сте приготвяли и сервирали, плуване, масаж и разходки. Отпочиналото тяло ще Ви се отблагодари. Довчера дразнещият Ви шеф или колега, ще Ви се сторят чаровно досадни. Ще Ви хрумне изведнъж търсеното решение, което не сте намерили от седмици, въпреки че сте работили до късно. Ще се изморявате много по-трудно и ще Ви се работи по-ентусиазирано. Спомените пък, ще са доказателството, че сте изживели последния уикенд пълноценно.

За да не се лутате из Интернет, търсейки как и къде да почивате през уикенда, съм организирал специална секция „Почивка Уикенд„. Умишлено, там са избрани дестинации от България. Препоръчваме през планираната почивка за уикенда да се отделяте от средата си, но все пак да избирате къси дестинации. Така ще имате възможност да почивате пълноценно, а не да прекарате времето в уморително пътуване. Секцията е организирана така, че да дава максимално информация на параметрите на почивката. Можете да избирате дестинации, както и бюджета, в който искате да се вместите.

Абонирайте се за блога или Фейсбук страницата, за да следите новините с предложения, любопитни факти, оферти и промоции.

1 коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.