Парфюмите на Chanel – Протестанство или традиция

0
815
прегледа
парфюмите на Chanel

Chanel SA е френска частна компания от 1909 г., собственост на Ален и Герард Вертхаймер, внуци на Пиер Вертхаймер. Пиер е бил бизнес парньор на Габриел Бонхер Шанел (Coco). Chanel SA е известна модна къща, специализирана в дизайн на дрехи с високо качество, луксозни стоки и модни аксесоари.

Парфюмите на Chanel – Малко от Голямата история на Шанел

Като модна дизайнерка Габриел Шанел се е грижила за вкуса на жените, като им изработвала елегантни рокли, блузи и костюми с прост дизайн, които заменяли натруфените богати модели по онова време. През 20-те години на XX-ти век, Шанел извършва революция в модата, като създава удобни и практични дрехи. Те заместват дрехите, базирани на корсет и елече, като в същото време подчертават женската фигура и елегантност. Шанел използва цветове, традиционно свързани с мъжествеността в Европа, като сиво и морско-синьо, за да подчертае женската смелост на характера.

Модната къща е известна с марките „Малката черна рокля“, „Парфюм №5 де Шанел“ и „Костюмът Шанел“.

Историята на компанията е твърде дълга и интересна, за да я проследя в тази статия. До последният миг от живота си, Габриел Шанел е проектирала дрехи. Тя умира на 10 януари 1971 г. Година по-рано проектира униформите на стюардесите на Olympic Airways. По-късно, контролният пакет акции са закупени от Жак Уертхаймър. Модната къща не представлявала голям интерес за него и повече обръщал внимание на развъждането на коне, отколкото на модата. През 1974 г., синът му Ален Вертхаймер поема ръководството и използвайки маркетингов похват, вдига компанията на крака.

От компанията винаги са имали какво да покажат на модния пазар. Парфюмите на Chanel са част от техния асортимент, още от самото начало. Габриел Шанел изумява модния свят с парфюма Chanel №5 през 1921 г. Той е известен с това, че е произведен от вече излезли от употреба ароматни алдехиди. Парфюмите на Chanel стават синоним на качество, традиции и перфекционализъм. Вдъхнете от силата на Шанел!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.