Какво е електрически скутер ховърборд?

0
1037
прегледа
електрически скутер

Електрически скутер ховърборд

Електрически скутер ховърборд, електрически самобалансиращ скутер, ЕСБС, са все имена на едно и също устройство. Общо взето, това е ново поколение транспортно средство, което в повечето случаи се използва за забавление, но не рядко и за извършване на практическа работа. Неговата самобалансираща система се грижи да стоите изправени, докато го управлявате. Управлението му буди безпокойство в началото, но после възхита за мисълта на инженерите, които са го създали. Управлява се чрез прехвърляне на тежестта напред-назад или вляво-вдясно. С течение на времето, скутера се усеща като част от тялото.

електрически скутерХовърборд може да развива около 10-12 км/ч, което не е никак за подценяване. Първоначално устройството е било предназначено за използване в закрити пространства, с гладка повърхност. В практиката често се използва в големи магазини, складове, летища и митници. Напоследък, обаче такива устройства се използват масово от тинейджъри на улицата. Въпреки усъвършенстване на електрическите скутери, условието за гладка повърхност, все още е условие за безпрепятствено управление. Попадайки върху песъчлива, мокра или хлъзгава настилка, скутера може да създаде предпоставки за нараняване.

Скутерите се захранват с акумулатори Li-ion battery, което им дава възможност да изминат около 10-20 км разстояние.

Последните модели електрически скутери ховърборд имат вградена аудио уредба, която се свързва чрез блутут към телефона, което увеличава удоволствието от управлението. Това също е начин да се избегне управлението му със слушалки, което може да се превърне в опасно.

Правила при използване на ховърборд

Качването върху скутера винаги става първо с единия, а след това с другия крак. Същото важи и при слизане. Слизането става винаги назад, като внимавате да не слагате краката си зад колелото на скутера. Слизането става с наклон назад. Внимавайте за неравни, мокри или хлъзгави настилки. Системата е много устойчива и „умна“, но преплъзването ще наруши нейната логика и рискувате да паднете. Никога не вдигайте от земята включен скутера. Когато го управлявате, скутера ще издаде звуков сигнал при достигане на максималната скорост. При такава ситуация се наклонете назад и намалете скоростта. Ако настоявате да увеличавате скоростта, електромоторите на скутера няма да имат мощност да Ви балансират и рискувате падане. Извършвайте плавни движение вляво и вдясно, както и плавно тръгване и спиране. За да съхраните батерията на устройството, не го използвайте при намаляване на заряда под 10%. Зареждането става до пълния капацитет на батерията.

Наслаждавайте се на удоволствието да управлявате електрически ховърборд!

Save

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.