Вече можете да подавате URL адреси за индексиране в Google, чрез търсачката

0
1061
прегледа
сео

Добавена е нова функция на търсачката за индексиране в Google

От компанията са добавили ново място, където можете да подавате URL адреси, за индексиране в Google, без да влизате в Search Console. Къде е това място? В резултатите от търсенето. Ето как изглежда страницата на Google, при резултат от търсене „submit URL to Google“.

google index

Google ще покаже прозорец, наподобяващ този от Search Console -> Обхождане -> Извличане като Google. Там можете да въведете вашият URL адрес, в резултат на което търсачката ще се опита да индексира страницата.

С този инструмент, можете да подавате новите си статии, новини, публикации или страници към Google за индексиране. Сигурно сте се учудвали, как някоя новина, която се е случила току-що, вече я има в резултат от търсенията. Мислите си, че бота на Google преминава през съдържанието на този сайт ежедневно. Всъщност не е така. Истината е, че администраторите на сайта изпращат ръчно или чрез скрипт URL адреса на новата публикация за индексиране. До сега това се правеше през Search Console. Вече можете да изпращате Url адресите си, директно през страницата за търсене на Google.

Каква е ползата от подаване на URL адрес за индексиране в Google?

Разбира се, подаването на URL адрес за индексиране в Google не означава, че вашата новина ще се появи на първа страница на търсачката. Тя ще се класира на такова място, на каквото би се класирала и ако очаквате ботовете на Google да обходят сайта ви по естествен път.

Чрез изпращане на адреси за индексиране, просто ускорявате този процес.

Ако все още не разбирате какво е предимството и как да изпратите URL адрес за индексиране, прочетете статията Индексиране на нова статия в Google до 5 минути.

В случай, че не знаете как да оптимизирате съдържанието на вашия сайт или потребителите нямат интерес към него и трафика ви е много малък, прочетете Защо нямам трафик към сайта или блога.

Ако статията ви е била полезна, абонирайте се за блога или харесайте страницата във Фейсбук.

UPDATE: Услугата е достъпна единствено, ако браузъра ви е настроен на английски език!

Save

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.