Рисуването е лесно с инструмента Autodraw

0
767
прегледа
autodraw

Какво представлява инструмента Autodraw?

Може би като малки сте си мечтали да станете велики художници. Може би вече знаете, че това няма да стане. Може би, обаче в ежедневната ви работа, се налага бързо да измислите някаква уникална фигурка или по-сложна скица. В такъв случай, обикновено се обръщате към художник или копирате от чужди сайтове. С онлайн инструментът на Google Autodraw това няма да ви се налага. С малко повече въображение и няколко клика, ще може да създадете доста успешна компилация от фигурки. С още малко усилия, ще превърнете компилацията от фигурки в цяла картинка.

Как работи Autodraw?

Инструментът Autodraw може да разглеждате като библиотека от картинки, каквито има и в други графични програми. Интересното при Autodraw е, че рисувайки върху „платното“, изкуствения интелект, заложен в програма разбира какво се опитвате да нарисувате. След нескопосният опит да нарисувам някое животинче, програмата усеща намерението ми, като предлага готова фигурка. Точно как изглежда процесът на рисуване, можете да проследите в приложеното видео.

Ако въпреки всичко, рисуването не ви се отдава, остават поне забавните моменти от използването на инструмента. Аз лично изпитах голямо удоволствие, докато проверявах колко е богата библиотеката на програмата. Надрасквах най-различни геометрични фигури, докато се опитвах да объркам алгоритъма. Със задоволство установих, че въпреки това, инструмента ми предлагаше нови и нови фигури. Удобство е, че всичко става онлайн, без необходимост да се инсталира някакъв софтуер.

В края на краищата, при по-голямо усърдие, може да се постигне доста сериозен резултат. Трябва да се търсят подобни инструменти, за да създаваме уникални изображения за нашия сайт или фейсбук страница. Копирането на чужди е не само лоша практика, но е възможно да ни навлече и неприятности, свързани с авторското право.

Ако искате да се забавлявате и експериментирате с инструмента, посетете страницата на Autodraw.

С тази статия искам да затвърдя идеята си, да ви запознавам с новите и интересни неща в Интернет, които могат да са ни полезни.

Споделете в коментар впечатленията си от инструмента. Ако искате да останете информирани, абонирайте се за блога, като въведете email адреса си в полето – долу, вдясно или харесайте фейсбук страницата.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.