Маска от бяла глина

0
1177
прегледа
маска за лице

Смисъл и цел

Нанесено на тънък слой, това разхубавително средство има свойствата на маска, която след кратко въздействие чрез изсушаването на глината, опъва и по този начин втвърдява лицето. Ако нанесем глината на дебел пласт и капнем няколко капки течен парафин, водата няма да може да се изпари, следователно лицето няма да се втвърди и по този начин ще получим по-лека маска.

Ако искате да постигнете опъване на кожата, нанесете глината на тънък пласт и не я оставяйте да въздейства повече от 15 минути. При запушена кожа, пъпки и черни точки изберете втория път. Нанесете бялата глина на дебел пласт и я оставете да действа в продължение на 20 минути. Най-добре е това да се прави преди лягане, за да могат евентуалните зачервявания на кожата през нощта да изчезнат.

Подготовка и нанасяне

Не забравяйте, че бялата глина трябва да се забърка с гореща вода! Тъй като в този случай един стъклен съд лесно може да се пукне, препоръчваме ви порцеланов съд. Пригответе си триъгълна кърпа, памук, шпакула или четка и хавлиена кърпа. Опитайте топлината на глината върху гърба на ръката си, за да не би кашата да е много гореща. В зависимост от целта ще използвате за нанасяне четка или шпатула. Местата около очите, разбира се, остават свободни! Ако след първото нанасяне усетите силно опъване около очите, препоръчваме ви следния път да използвате напоен с борова вода памук. След нанасянето парчетата памук, които имат големината на оставените около очите отвори, се поставят върху затворените очи.

Следваща процедура

След като изтече предписаното време на въздействие (15-20 минути), внимателно снемете глината. За отстраняването на маската е най-подходяща мека гъба, но ако нямате такава, може да си послужите с малки кърпи за компрес или мокър тампон от памук. Ако маската е много твърда, размекнете я чрез поставянето на топли компреси. Евентуално втвърдената маска не се опитвайте да изстъргвате от лицето си, защото тогава сигурно ще повредите кожата си; преди това маската винаги трябва да бъде размекната. Като заключителна процедура приложете и в двата случая два студени компреса.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.