Маска за отпусната, повяхнала кожа

0
1588
прегледа
маска за лиже

Стягаща белтъчна маска

По принцип тази маска трябва да се прилага предпазливо. Тя е отлична (ако не се прилага много често) за кожа с едри пори, както за мазна и отпусната кожа. До стягащото й въздействие трябва да прибягваме, когато искаме да придадем на уморената си кожа опънат и с това младежки вид, например преди празненства.

Състав: 1 белтък, 1 чаена лъжичка лимонов сок, малко настъргана лимонова кора, 1 до 2 чаени лъжички бадемови трици.

Приготовление: Белтъкът се разбива на сняг. В него се прибавят лимоновият сок и лимоновата кора. С помощта на бадемовите трици се забърква каша, която трябва да е гъста, но да може да се маже.

Времетраене на въздействието: След нанасянето на маската трябва да минат 10 минути. Препоръчва се това време да не се удължава, тъй като маската става твърде корава.

Снемане: Втвърдената маска се омекчава с хладки компреси и след това се отделя внимателно от кожата. Завършъкът на процедурата е третиране със студена вода.

Друга стягаща белтъчна маска

Състав: 1 белтък, 1 чаена лъжичка пчелен мед, 1 до 2 чаени лъжички фасулено брашно.

Приготовление: Белтъкът се разбива в стъклен съд на сняг. След това се прибавя медът. Количеството на фасуленото брашно може да бъде 1 до 2 чаени лъжички. С него се забърква гъста каша, тъй като маската се нанася на дебел пласт с шпатула. Количеството й е достатъчно и за нанасянето по шията.

Времетраене на въздействието: То може да бъде продължено до 25 минути.

Снемане: С хладка вода. Препоръчва се последващо третиране със студена вода.

Маска с въздействие, обновяващо кожата

Състав: 1 равна чаена лъжичка пшеничено масло, 1 чаена лъжичка фасулено брашно, 1 чаена лъжичка каолин, 5 капки лецитиново масло.

Свойства: Богатите на витамини масла осигуряват на кожата приток от хранителни вещества, които се поемат бързо от отпусната кожа.

Приготовление: За засилване на въздействието се препоръчва маската да се забърка с малко топло мляко, тъй като по този начин маслата емулгират по-добре.

Времетраене на въздействието: 15 до 20 минути.

Снемане: Маската се измива с топла вода, след което лицето се изплаква със студена вода.

Трябва да съобразявате козметичните продукти, които използвате с вида на вашата кожа. Каква е кожата ви, може да научите, като посетите козметик.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.