Маска за нормална кожа

0
684
прегледа
маска за лице

Маска от овесено брашно

Състав: 1 супена лъжица овесено брашно, на върха на ножа боракс, неварено мляко за забъркване.

Приготовление: Брашното се смесва с боракса и се разбърква с млякото на каша.

Времетраене на въздействието: Тъй като тук се касае за нормална кожа, времето за въздействие на маската не трябва да бъде по-продължително от 10 минути. В зависимост от температурата на кожата за това време маската може да се втвърди повече или по-малко.

Снемане: Маската се снема с хладка вода.

Витаминна (плодова) маска

Състав: 1 супена лъжица овесено брашно, неварено мляко, сокът от един лимон или портокал, или пък от един домат или 2 чаени лъжички краставичен сок, а при възможност – сок от една праскова.

Приготовление: Овесеното брашно се забърква на каша с малко мляко. Биологично активните вещества са плодовите сокове. Не трябва да се забравя, че преди това сокът трябва да бъде прекаран през цедка.

Времетраене на въздействието: Около 25 минути.

Снемане: Маската се отстранява от лицето с хладка вода.

Лецитинова маска

Състав: 1 жълтък, 1 чаена лъжичка овесено брашно, ½ чаена лъжичка мед, 3 до 4 капки масло и 10 капки лимонов сок.

Приготовление: Жълтъкът се разбива добре в стъклен съд, смесва се с половин лъжичка пчелен мед и се забърква с овесеното брашно, докато се получи каша.

Времетраене на въздействието: Между 15 и 20 минути в зависимост от характера на кожата.

Снемане: С хладка вода. Завършва се със студена вода (компреси).

За определяне на типа на вашата кожа, може да посетите козметик. Според вида й, не пропускайте да използвате подходящите козметични продукти за нея. Можете да се доверите на продуктите от каталога на Emag, където ще намерите козметика за всеки вид кожа.

Когато кожата боледува, преди да посетите козметик, е по-добре да се отбиете на дерматолог. Естетиката е важна, но на първо място е здравето. Като всички органи, кожата също боледува. Понякога малките козметични петънца, може да са причина от сериозно заболяване на кожата.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.