Маслена маска

0
1409
прегледа
маска за лице

Растителните масла и кожата са две неща, които се понасят добре. Маслата във всички вариации и комбинации, са били открай време познати и предпочитани средства за поддържане на кожата. И днес, модерната козметика е немислима без тях. Щом забележите малки бръчици около устата или по слепите очи, това значи, че е дошло време да започнете да прилагате маслена маска.

Приготвяне и използване

Приготовленията се извършват бързо. Необходими са добро кожно масло и памук. От памука се изрязва маска с дебелина около 1 см, като се оставят отвори за очите и устата. Този път няма да се занимавате с носа.

Затопленото на водна баня кожно масло ще разпределите колкото е възможно по-бързо върху вътрешната страна на изрязаната от памук маска, за да я положите след това, още топла върху лицето си. Много е важно да се запази топлината на маската, за да може стимулиращите вещества да проникнат в порите на кожата. Въздействието се засилва значително, ако върху маската се положат затоплени кърпи. Но ако ви е трудно да дишате, махнете кърпата и покрийте просто маската с двете си ръце; в този случай притиснатите към кожата ви памук и ръце ще действат като акумулатор на топлина.

Ако имате особено суха кожа или местата около очите ви са свръхчувствителни, прилагайте и в този случай познатите ви малки компреси (за очите) с борова вода.

След като е въздействала около 15 минути, маската е изпълнила предназначението си. Кърпата и памукът се махат, след което непоетото от кожата масло се попива леко и внимателно. Остатъците ще бъдат премахнати с хладен компрес. Сгънете по средата използваната преди това хавлиена кърпа, притиснете я плътно до лицето си без да търкате и триете, и я оставяте така само една минута. Вторият компрес трябва да бъде по-студен, защото той има предназначението да свие кожата. След това сами ще се учудите от резултата, когато се погледнете в огледалото.

И при тази маска спокойствието и отпускането са решаващи фактори. По тази причина не бива да оставате в седнало положение. Отпуснете се назад в креслото или още по-добре легнете на кушетката и дайте на цялото си тяло необходимото спокойствие. Никога не забравяйте… спокойствието е важен, за съжаление често пъти недостатъчно зачитан слуга на красотата!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.