Маска при лунички

0
855
прегледа
маска от краставици

Плодова маска с избелващо действие

Състав: Пюре от ягоди или домати или настърган хрян, 5 капки фъстъчено масло.

Приготовление: Ягодите или доматите се смачкват. Отстраняват се семките. Плодовата каша се забърква с растително масло и се нанася на лицето. Хрянът трябва да се настърже или нареже съвсем ситно.

Времетраене на въздействието: За препоръчване е при първото прилагане лицето да се намаже най-напред с ланолинов крем, тъй като кожата, по която има лунички, често пъти е много чувствителна и лесно могат да се появят възпаления. Не оставяйте маската на лицето си повече от 15 минути.

Снемане: Маската се сваля с хладка вода, след което лицето се измива със студена вода.

Специална маска с избелващо действие

Състав: 1 чаена лъжичка оризово нишесте, 1 чаена лъжичка магнезиев карбонат, 1 чаена лъжичка каолин, на върха на ножа магнезиев перокис, 10 капки 95%-ен спирт, 5 капки лимонов сок.

Свойства: Чрез прибавянето на магнеиев перокис след нанасянето на маската настъпва разпадане на кислородните атоми, което оказва избелващо действие върху кожата.

Приготовление: Маската се забърква с не много студена вода на каша, която може да се маже и се нанася на дебел пласт с мека четка.
Важно! Местата около очите не бива да се покриват с маска. Иначе тук лесно могат да се образуват ситни бръчки.

Времетраене на въздействието: За да се провери поносимостта на тази маска, препоръчваме първия път тя да не се оставя върху лицето повече от 10 минути. По-късно това време може да се удължи до 15 минути.

Снемане: Маската се отстранява с хладка вода, след което се поставят два студени компреса.

Грижата за кожата не трябва да се пренебрегва. Като всеки друг орган от човешкото тяло, тя трябва да се поддържа и при необходимост да се лекува. Всеки малък козметичен проблем, може да е признак за боледуване на кожата и трябва да се посети дерматолог. При използване на козметични продукти, те трябва да се съобразят с вида на кожата. За да определим каква е нашата кожа, можем да посетим козметик.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.