Маска от корите на краставица

0
971
прегледа
маска от краставици

Предимство на маската от корите на краставица

Може би сте виждали по филмите, как богати лелки си почиват с резенчета от краставица на очите.  Трябва да знаете, че не е нужно да сте богати, за да имате млада кожа. Необходимо е желание и малко суета. Ето една безплатна рецепта, като за начало.

Богата на витамини е маската от корите на краставица. Тя стимулира, омекчава, избелва и освежава кожата. Освен това има предимството, че не струва нищо. Корите от краставицата, преди да отидат в кофата за смет, могат да бъдат използвани за поддържане на вашата красота! Важното е да не ги оставите да отлежат дълго време, а по възможност да ги употребите веднага, след като сте обелил краставицата. Иначе под въздействието на кислорода на въздуха те ще изгубят ценни биологически активни вещества.

Не поставяйте корите безразборно върху предварително почистеното лице, а ги нареждайте ивица по ивица. За да повишите въздействието им, препоръчваме да притискате всяка кора към лицето си и след това да ги покриете с марлена кърпа, която не пречи на дишането.

След 20 или 25 минути вашата кожа е поела така необходимите й хранителни вещества и маската може да бъде свалена – този път съвсем просто. Ако времето ви позволява, оставете сока от краставиците, който се е задържал върху кожата ви, да действа още 5 минути, преди да попиете внимателно и последния остатък от влага. Следващата процедура се извършва под формата на студени компреси или измиване на кожата с мека, топла вода. Препоръчва се леко намазване с доброкачествен хранителен крем след това.

Процедурата отнема време, но това е поносима цена да имате млада кожа. Следващият път, когато изхвърляте  корите на краставица, се замислете. Може би сте ощетили вашата кожа от важни витамини. Тя няма да забрави и ще ви го напомни, когато се погледнете в огледалото, след години. Угаждайте на кожата си така както, както правите със стомаха си. Кожата също е важен орган от човешкото тяло, който има нужда от вашите грижи.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.