Стикер еквалайзер за стъкло на кола

1
4150
прегледа
еквалайзер за кола

Как разбрах за този еквалайзер за стъкло?

Преди време забелязах реклама в Интернет, която показваше еквалайзер за стъкло на кола, под формата на залепващ се стикер. Първоначално не обърнах внимание. Няколко пъти, обаче забелязах автомобили с подобна екстра. Трябва да призная, че стои супер готино, особено вечер и реших да си купя.

Направих някои проучвания за цени и установих, че най-евтини са в Аliexpress, на този линк. Цените варират от $11 до $20 долара, което не ми се вижда никак скъпо. Ще споделя веднага щом ми пристигне джаджата, дали се инсталира лесно, но на клиповете в Интернет ми изглежда елементарно. Ето и линк за тези, които не знаят как се пазари в този сайт.

Как работи?

На практика, този еквалайзер за стъкло на кола, се залепя на задното стъкло на автомобила. Към комплекта има 3 метра кабел за захранване, който се включва към запалката на колата. Това е всичко. След като пуснете музика от аудио системата в купето, звукът се „улавя“ от микрофончето на еквалайзера и той предава ритъма на диодите. Ефектът е поразителен, особено нощем, при наблюдаване от хора, които за пръв път виждат подобен тип устройство. Дори специалисти в областта на електрониката го разглеждат и „цъкат“ с език, особено като научат цената му.

Еквалайзерът има потенциометър, с който може да се настройва чувствителността на микрофона, така че визуалния ефект да е максимален.

Надявам се, че разбирате нетърпението ми, с което чакам да си получа устройството. Управлявам не скъп автомобил, но полагам много грижи за него. Правил съм много по-големи разходи за колата от този, но малко от покупките са ме карали да се чувствам като дете на панаир.

Еквалайзерът не е много разпространен в България още и ще предизвиква внимание, докато си „джъткам“ вечер. Последният път, когато видях устройството в действие, дори не запомних колата, на която беше сложено.

Ще ми е интересно да усещам синхрона между басите и плуващите светлини на еквалайзера. Сигурен съм, че удоволствието ще е страхотно.

Ако вече използвате такъв еквалайзер, моля да споделите впечатленията си и някои указания с какво да внимавам, за да не го повредя. Дали е законно използването му? Доколкото знам, задните стъкла могат да се затъмняват и закриват, въпреки че стикера през деня е прозрачен и позволява да се вижда назад от предното огледало.

1 коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.