Избор на подарък за Свети Валентин

0
1136
прегледа

С наближаване на  празникът на влюбените, все повече хора изпитват тревожност, че закъсняват с избор на подарък за Свети Валентин. Все още не е късно да зарадвате половинката си с нещо впечатляващо. Но какво да е то?

Правила при избор на подарък

В тази статия ще се опитам да дам някакви насоки, поставяйки следните цели:

  1. Да има момент на изненада и ефекта „Уау“
  2. Цената му да е съобразена с бюджета ви
  3. Да не злепоставим половинката си
  4. Да не оставим впечатление, че отбиваме номера

Избор на подарък според бюджета

Незабравимият подарък не е непременно най-скъпия, а най-подходящия. Със сигурност няма как да впечатлите вашата половинка, купувайки вещи с последните си пари. Най-вероятно той или тя познава отлично материалното ви положение, така че подобна постъпка по-скоро би породило неудобство, отколкото възклицание у другия. По този начин бихте развалили и приятното чувство, което ще изпита половинката ви, подарявайки своя подарък, особено ако той е закупен с по-скромни средства.

Но дори и да разполагате с неограничени финансови възможности, с купуването на скъп подарък, рискувате да излъчите неправилен сигнал или да останете неразбрани, особено ако още сте в процес на опознаване.

За да изберете правилен подарък, вие трябва да го съобразите с вашите взаимоотношения, да познавате характера на човека, за който е предназначен и да сте наясно как точно ще го подарите, защото поднасянето на подаръка трябва да се превърне в нещо значимо и запомнящо се.

Универсален подарък

Ето едно предложение за универсален подарък, с който ще получите ефекта „УАУ“, тъй като подаръка е леко намигване към партньора, а и няма да се приеме като кич или пък за отбиване на номера. Напротив, освен практичен, този подарък има и шеговит характер, според надписа, който ще изберете. Това са калъфките за възглавници за влюбени двойки на електронния магазин Clothing.

Избор на подарък, според вида на връзката ви

Консервативна, класическа връзка

Ако вие сте двойка, която се възмущава от поведението на другите и страдате по времената с висок морал, ако имате дълга улегнала връзка със своя партньор и сте пример за децата и близките си, то вие имате консервативна или класическа връзка.

Важно е при класическите връзки, това да се подчертава, т.е. да не се бяга от този модел. Вие сте избрали като партньори да внасяте спокойствие и сигурност в семейството, от което имат полза, както по-старите ви родители, така и младите ви деца. В този случай, подаръка ви трябва да е класически. Предвид дългото ви съжителство, вие познавате до съвършенство другия и неговите навици. Може да си позволите да подарите както дрехи, така и козметика. В тези случаи подаръка е очакван и няма нужда от изненади, тъй като е заслужен с времето. Не е нужно да впечатлявате с налучкване, а напротив, до съвършенство да познавате нуждите на партньора си. Не е нелогично, а съвсем естествено ако подарите и бельо на половинката си. Ето предложения, които ще удовлетворят всеки вкус.

Първи стъпки във връзката

Запознали сте се с човек, който ви допада до там, че вече си уговаряте срещи и вечери. Сериозно премисляте дали да направите следващата крачка с него. Виждате, че и другата страна ви изучава. При това положение нещата са доста различни. Всеки жест и сигнал се преосмислят от другия и понякога се стига до недоразумения.

В самото начало на една връзка не може да си позволите да подарявате бельо, козметика и дрехи. Не може да си позволите да купувате и други неща, като например сребърни или златни бижута, тъй като това може да срещне неразбиране. Тук единственият начин, при който няма да сгрешите е да подарите прекрасна романтична вечеря с букет от хубави цветя. Това ще бъде подарък, който ще ангажира бъдещата ви половинка да отхвърли всички ангажименти и да сподели празника с вас. За другата страна това ще бъде особен жест, който ще размие колебанието дали вие сте правилния човек.

Романтична вечеря

Ако виждате, че вашите отношения са доста по-напред от споменатите, може да подарите уикенд за двама на по-отдалечено място. Внимавайте, обаче с преценката, дали вече е настъпил този момент, защото поканата ви може да бъде отклонена.

Разкрепостени двойки

Ще обърна специално внимание и на тези взаимоотношения. Ако вие не се притеснявате да споделяте всичките си желания с партньора си и срещате разбиране, но знаете, че те са доста различни от обичайните, то може би имате разкрепостени отношения.

Подходящият подарък в такива случаи може да би ще се намери в специализираните магазини за възрастни. С цел да не изпитвате неудобството да посещавате близкия магазин, ето каталог на такива продукти.

Надявам се статията да ви беше полезна, а ако имате други предложения, моля да ги споделите с мен.

Какво не трябва да правим

Подаряването на подарък има и социален елемент. Нека в първият работен ден вашата половинка да има какво да разказва. Чувствайки се значим, вашия партньор ще ви се отблагодари. Не пожелавам да виждате угасващия поглед на човек, който не получава заслужения подарък. Ако нямате свободни пари, подарете време. Поемете домашните задължения вкъщи. Сгответе вместо любимия човек или му подарете време, разглеждайки семейния албум на тиха музика, спомняйки си за предишни щастливи моменти. Убедете го, че той е най-значимия човек за вас.

Никога не подарявайте подаръци, за да отбиете номера. Това винаги личи, независимо колко скъп е избрания подарък.

Save

Save

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.