Ръководство за избор на слънчеви очила

0
2040
прегледа

Избор на слънчеви очила

Искате да си закупите слънчеви очила, но не знаете как да си изберете най-подходящите?

Ето няколко съвета, в зависимост от формата на лицето ви, които ще улеснят вашия избор:

Правилният избор на слънчеви очила, може мигновено да подобри вида ви, дори ако сте само по дънки и тениска. Важното е, разбира се, да знаете как да го направите.

Не се притеснявайте! Трябва само да спазите едно от двете правила: [stextbox id=“info“ caption=“Правила при избор на очила“]

  • Търсете слънчеви очила с uv защита и поляризация, които ще допълват формата на лицето ви. Общото правило е, че формата на вашите рамки трябва да е противоположна на формата на лицето ви.
  • Купете си класически чифт, така че да можете да ги носите в продължение на много години.

[/stextbox]

На базата на тези две правила, ще ви помогнем да направите перфектния избор на слънчеви очила.

Квадратно лице

Квадратно лице
Квадратно лице
Очила за квадратно лице
Очила за квадратно лице

Ако имате изразена челюст, която е с почти същата ширина, колкото е челото ви и брадичката не е прекалено изпъкнала напред, значи вашето лице е квадратно. Търсете слънчеви очила с кръгли рамки. Не е нужно да прекалите чак до стила на Джон Ленън, но типа „авиаторски“ очила със закръглена, но не еднакво в краищата форма е за вас.

Кръгло лице

Кръгло лице
Кръгло лице
Очила за кръгло лице
Очила за кръгло лице

Вие имате закръглено лице, ако най-широката част на лицето ви е на бузите и лицето ви не е много ъглово. Правилният избор на слънчеви очила за вас е с правоъгълни рамки. Те ще направят лицето ви да изглежда по-дълго и по-ъгловато, отколкото е.

Ако имате тъмна кожа и коса, можете да изберете по-тъмни цветове и по-правоъгълни рамки. Ако имате светла кожа или коса, придържайте се към кафяви или жълти рамки, с лека извивка в тях. В противен случай, рискувате да изглеждате като Нео от Матрицата.

Издължено лице

Издължено лице
Издължено лице
Очила за издължено лице
Очила за издължено лице

Вашето лице е издължено, ако то е значително по-дълго, отколкото е широко. Слънчевите очила трябва да създадат илюзията, че то е пропорционално. Трябва да се придържате към рамки, които имат почти 1:1 съотношение на ширина към дължина.

Триъгълно лице

Триъгълно лице
Триъгълно лице
Очила за триъгълно лице
Очила за триъгълно лице

Имате триъгълно лице, ако брадичката е изразена в триъгълна форма и е значително по-тясно от ширината на челото ви. Най-добрият избор на слънчеви очила в този случай, са очилата с правоъгълни рамки. Те ще балансират съотношението между брадичката и челото. Изберете рамки с по-малки стъкла, но ако имате примерно голяма брада, можете да вземете и такива, с по-големи стъкла.

Ето моят каталог на слънчеви очила, който Ви предлагам, придружен с навигатор и опции за всеки вкус.

Какви слънчеви очила избрахте за лятото? Споделете с мен.

Save

Save

Save

Save

Save

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.