Как да подравним justify текста и да подчертаваме в WordPress 4.7.x

1
2016
прегледа

Орязани бутони в редактора на WordPress

С излизането на версия 4.7.x на WordPress, някои от бутоните в редактора бяха премахнати. Това са бутоните за подчертаване (Underline) и подравняване на текста вляво и вдясно (justify).

След наблюдение върху поведението на потребители се установило, че те приемат подчертаните думи като препратка и често се опитват да кликнат върху тях.

Бутонът за подравняване на текста вляво и вдясно (justify) бил премахнат, защото някои браузъри не показвали текста приветливо и той бил труден за четене.

Ето как изглеждаше текстовият редактор в WordPress 6.0

А ето как изглежда във версия 4.7, без бутоните Justify и Underline

Как да подчертаваме и подравняваме justify в WordPress?

За тези, които искат да използват подчертан текст (Underline) или подравнен вляво и вдясно (justify) има три решения:

  1. WordPress все още поддържа клавишна комбинация за подчертаване и подравняване. Подчертаването става с комбинацията от клавиши CTRL+U, докато подравняването вляво и вдясно (Justify) става с клавишите ALT+SHIFT+J
  2. Можете да инсталирате плъгина Re-Add Text Underline and Justifу. След като го настроите, той ще добави бутони в редактора на WordPress.
  3. Последният вариант е да инсталирате плъгин, който да подмени текущия редактор на WordPress. Добър избор е TinyMCE Advanced plugin

Горещо препоръчвам винаги да се опитвате да решавате проблемите с WordPress без да добавяте допълнителни плъгини, стига да не променяте с твърд код директно ядрото (WordPress core), което още повече ви съветвам да избягвате.

В конкретния случай най-доброто решение е да запомните клавишните комбинации и да ги използвате в редактора на WordPress.

Ако сте решили проблема по друг начин, моля да го споделите в коментарите.

Save

Save

Save

Save

1 коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.