Дрехи втора употреба – За и Против

0
1342
прегледа

Пазаруване на дрехи в ежедневието

По дрехите посрещат, по ума изпращат

Това гласи народната поговорка. Не е важно дори дали е вярна. Всеки се чувства комфортно в подходящи дрехи. По подходящи в никакъв случай нямам предвид скъпи. Виждал съм хора със скъпи дрехи и аксесоари, но определено не всички от тях изглеждат елегантно. На някои дори им стоят неестествено.

Известно е, че за да сме в подходящо облекло ежедневно, трябва да имаме комбинация от различни дрехи. Това означава много дрехи и много пари. Дрехите са на второ място като разход и тежест за всяко семейство, след храната. Това, обаче важи за хора с добри възможности. Ако прибавим обичайните битови сметки, наем и други неотложни нужди, купуването на дрехи може да изпадне като приоритет до там, че в един момент да изпитаме неудобството да нямаме нищо за обличане при важен повод.

Стигнем ли до там, да занемарим гардероба си, идва момент, при който са ни необходими наведнъж толкова много пари, че ние изпадаме в положение, при което сме обречени да ходим с вече износените си дрехи. Но това не е решение, а отлагане на проблема. Неизбежно ще дойде времето, когато ще направим компромис с други важни разходи, за да си купим дрехи.

Дрехи втора употреба

Тези, които имат неограничени доходи, могат да си купуват нови маркови дрехи, което е естествено. Бюджетът на богатите хора не страда от това, а и за тяхната работа това е задължително. Отдавна преуспелите ни „бизнесмени“ не ходят по анцузи.

Някои от хората със среден и нисък доход много често правят една от следните грешки при закупуване на дрехи. Или демонстрират с нови маркови дрехи, подражавайки на богатите хора, или купуват нискокачествени нови дрехи. И едните и другите правят това от суета. Суетата при първите им струва унищожаване на и без това натоварения бюджет. А при вторите, суетата да не опитат от маркови дрехи, но втора употреба, ги обрича никога да не изпитат комфорта от качествени дрехи.

Както и да го погледнем, купуването на дрехи втора употреба решава казуса на хората със среден и нисък бюджет. Дава им възможност да опитат от качеството на изтънчена марка, без това да бъде повод да изостават с други неотложни разходи. Излишно е да доказваме, че новата качествена маркова дреха, с добър шеф, кройка и модел е непосилна за джоба на по-голямата част от обществото ни. Дрехите втора употреба дават възможността да се докоснем до този лукс.

Скрупули към дрехите втора употреба

За тези, които имат скрупули от това, че някой вече е носил дрехата, мога да каже, че не винаги това е така. Богатите хора, които освобождават гардеробите си, не носят всичките си дрехи, които купуват. Дадена дреха може да е закупена просто защото е модна и никога да не е дошъл повод за нейното обличане, докато модата отшуми и дрехата вече отпада от рафта „модерни“. Така тази дреха се появява като втора употреба с етикета. Друга възможност е дрехата да е закупена, просто защото е хванала окото на купувача или е имало страшно намаление. Но купувача може да не намери никаква подходяща комбинация за тази дреха и тя да замине към щанда на магазините за втора употреба.

Трябва да отбележим, че богатия човек никога не износва дрехите си. Той ги носи, докато има някаква модна тенденция в тях или при определен повод, за който дрехата е закупена. След предаването на дрехата към магазините за втора употреба, тя се изпира с подходящи химични препарати, преди да се покаже пред очите на следващия купувач.

Съвети

Първото впечатление, което имам и искам да дам като съвет е да се купуват дрехи втора употреба периодично и по малко. Така почти не се усеща купуването на дрехи като разход. От друга страна, ще си доставяме по-често удоволствието да пазарим. И не на последно място, винаги, когато трябва да излезем някъде, ще имаме куп дрехи, от които да избираме подходяща комбинация.

Препоръчвам купуването на дрехи втора употреба от магазина за електронна търговия на сайта на FashionDays. При тях всяка седмица повече от 2000 клиента изпитват удоволствието да купят дрехи.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.