Защо да пазаруваме в AliExpress

3
2127
прегледа

AliЕxpress не е просто онлайн магазин. Всъщност в  AliExpress има регистрирани стотици магазини и търговци, които предлагат своите продукти. В сайтът има милиони продукти. Всъщност, няма нещо, което да търсите и да не откриете в добре организирания сайт на AliExpress. На всичкото отгоре цените са шокиращо по-ниски от тези, които сте виждали за същия продукт. В сайта има промоционални купони, отстъпки при количество или за определен период от време.

Защо AliExpress

Всичко това не изчерпва чудесата, с които AliExpress се е превърнал в любимия ми Интернет магазин за пазаруване. Намерете стока от Интернет или близкия магазин, оказион или бутик и просто проверете условията, при които тя се продава в AliExpress. Ще останете изненадани!

Търсейки продукт от даден вид в AliExpress, изберете този търговец, който го предлага с безплатна доставка до България. Ако изберете такъв, избрания продукт ще пристигне до най-близкия пощенски клон, където живеете. От Вас се иска просто да отидете да си го вземете, без да заплащате абсолютно нищо.

Мислите, че това е всичко, е… лъжете се! Макар и да няма превод на български, в сайта се използва английски и руски, с което забележките ми относно интерфейса към потребителя се изчерпват. Има пълна гаранция за парите Ви. Докато не потвърдите, че сте получили продукта и той отговаря на това, което сте поръчали, от AliExpress няма да изпратят платените от Вас пари на търговеца. Даже напротив! Ако кликнете на дискусия и обясните, че има проблем с доставката, то има достатъчно гаранции, че от страна на AliExpress ще Ви бъде възстановена сумата.

Освен това търговците треперят над клиентите си и са готови на големи компромиси, за да им дадете добър рейтинг. Бъдещите им продажби зависят от това, какъв рейтинг ще им дадете в сайта на AliExpress и те много внимават да не се изложат пред някой клиент, който да им даде „червен картон“.

Остава въпроса… Не е ли това идеалния магазин, където потребителя е сложен на пиедестал? Посещавали ли сте друг такъв магазин? Аз лично – Не!

Няколко съвета за какво трябва да внимавате

Количеството. Продажбите понякога включват няколко артикула в един пакет (piece). По принцип колкото повече артикула се продават наведнъж, толкова по-евтино идва бройката от артикула. Но ако искате да не се харчите, просто потърсете същия продукт при друг търговец в сайта, чийто условия ще Ви удовлетворят.

Доставяне. Има вероятност да намерите даден продукт супер изгодно, но внимавайте дали доставката е безплатна. Търсете желания продукт при търговци в сайта, които го доставят безплатно за България.

Дискусия. Когато търговецът изпрати поръчания продукт, на поръчката това се отразява и се появява бутон (Discussion), с който Вие можете да изложите някакво възражение, като например, че стоката не е получена или тя не отговаря на заявената. Обикновено, при отваряне на дискусия, търговеца се опитва да докаже, че е изпратил стоката, като прилага различни транзитни документи. Трябва да знаете, че има определен период от време, в който можете да отворите дискусия. След този период, ако сте пасивни, от сайта ще преведат парите на търговеца и Вие няма да имате време за реакция. Това е нормално, тъй като много от потребителите, получавайки продукта, забравят да потвърдят, че са го получили благополучно.

Случвало ми се е, след като отворя дискусия, за да не получи лош рейтинг, търговеца незабавно да изпрати нова пратка, след което съм получавал и двете.

Потвърждаване. Никога не потвърждавайте получаването на пратката, преди да сте проверили нейното съдържание. Ако все пак сте получили това, което сте поръчали, бъдете на високо потребителско ниво и оценете търговеца по достойнство.

Рейтинг. Никога не пазарете при търговци с рейтинг под 98% feedback. Винаги има процент-два клиенти, които са недоволни поради експортните фирми, които ползват търговците, но повече от това вече говори за несериозно отношение от страна на търговеца.

Ето и линк към сайта на AliЕxpress.com.

3 КОМЕНТАРИ

  1. […] За жалост, не съм срещал продуктът на българския пазар или български електронен магазин. Това не е толкова фатално, защото в сайта на AliExpress устройството се предлага на много изгодни цени – от $7 до $16 долара. Ако не сте купували продукти от този сайт, прочетете тази статия. […]

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.