Как да изберем парфюм?

0
1105
прегледа

Много от мъжките и дамски аксесоари издават нашата природа и подчертават нашия стил, но само впечатлителния аромат на парфюм е способен да накара друг да се обърне след теб. Човешката памет помни много по-добре аромати, отколкото образи или други впечатления.

Намирането на подходящ парфюм е много трудна задача, като се има предвид хилядите аромати на пазара. Обикновено се ориентираме и купуваме любимият, който използваме от години, тъй като някога сме получили подарък и предпочитаме да не експериментираме. При такъв избор, никога не можем да сме сигурни, че използваме правилния за нас парфюм.

Как да определим своя парфюм?

Да се даде точен отговор е почти непосилна задача. Парфюмът е много личен избор, но ако имате необходимите познания ще увеличите вероятността за успех.

Ароматите са категоризирани по различни сходни характеристики и са разделени на семейства. Различните аромати, които харесвате най-вероятно са от едно семейство.

Семейства на ароматите

Fresh – Ароматите имат съставки, които напомнят за зелената природа, като прясно окосена трева, мирис на пролет във въздуха, леко цитрусов аромат. Ако сте човек обичащ простора и да стоите на открито, може би този свеж аромат е за Вас.

Floral – Може би това е най-популярната категория парфюми, обхващат широк спектър от цветове, от цвят на роза до букет от цветове. Флоралните аромати могат да включват нотки на жасмин, карамфил, гардения, портокалов цвят, роза, момина сълза, тубероза и… какво ли не още. Ако Ви харесва аромата на конкретен цвят в природата, може би трябва да опитате парфюм, който включва нотка от това цвете.

Ориенталски – Точно както подсказва името му, семейството на ориенталските аромати съдържа съставки, които са наситени, смели и екзотични. Кехлибарът и ванилията често присъстват в ароматите на ориенталското семейство. Ориенталските аромати са по-тежки, които са идеални за използване на вечеря или романтични поводи.

Уудс (дървесни) – Това семейство аромати мирише на ароматни дървета и мъх – сандалово дърво, кедър и дъб. Понякога съдържа пачули и бор.. Много мъжки парфюми попадат към това семейство, като се има предвид богатството на дървесните аромати.

Избор на парфюм според личността ни

Спортен тип – Ако сте спортен тип и идеята Ви за уикенд означава забавления на открито или къмпинг, може би трябва да се ориентирате по-свежи, цитрусови аромати. Цитрусовите аромати са ободряващи и леки, за разлика от ориенталските, които са предназначени за затворени пространства. Вие не искате аромата да се откроява, а да допълва Вашата личност. Може да клонят към унисекс и зелени, тревисти аромати.

Елегантни – Може би през почивните дни сте облечени с черна вратовръзка за вечерни партита и парфюма Ви е с една идея повече. Ориенталските аромати могат да бъдат най-добрия вариант за Вас. Богати и наситени, тези аромати се открояват и задържат в продължение на часове. Може да предпочетете цветен ориенталски (цвят от портокал и ванилия) или дървесен ориенталски (сандалово дърво, пачули и подправки).

Срамежливи – Вие сте малко срамежливи и като цяло прекарвате почивните дни вкъщи. За Вас са идеални пресни, чисти аромати, каквито са дървесните флорални мотиви. Последните може да изглеждат малко по-мъжествени, но дървесните нотки наистина могат да изразят сексапила на срамежливото момиче.

Тинейджър – Вие сте атлетичен, красив и пълен с енергия. Вашият аромат трябва да бъде в състояние да се изправи срещу предизвикателството. Свежи, водни аромати са Вашата възможност, каквито са леките дървесни.

Модерен, изискан мъж – Вие носите най-новите тенденции облекло. Свежите и отчетливи аромати са идеални за Вас. Използвайте някои от сладките флорални мотиви и ще бъдете победителя на деня.

Правила при избор на парфюм

Никога не нанасяйте многократно от парфюма, когато избирате. Ароматите на парфюмите се развиват във времето, преди да се усети дълготрайния им ефект. Ограничавайте се при нужда най-много до две нанасяния.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.