Избор на часовник. Какво трябва да знаем?

1
1649
прегледа

Отдавна часовникът е по-скоро аксесоар, отколкото измервателен уред. Часовникът е един от важните аксесоари, които човек може да притежава. Правилният часовник говори за изграден стил на човека, който го носи. Сигурно сте виждали неподходящи часовници по ръцете на Ваши колеги, приятели или случайни минувачи, облечени в костюми с неестествено стоящи часовници.

Подходящият часовник в никакъв случай не е скъпия, а такъв, който се вписва с Вашия стил. Не е грешно да имате часовници за спорт, офиса и ежедневието. Няма нищо стилно в часовниците на Nike, Suunto и Polar, но те са евтини и практични за ежедневието и на игрището при тренировка.

Правилният часовник е много индивидуален избор. Ето, обаче, няколко неща, които да имате предвид, когато избирате часовник.

Каишката

Каишките от неръждаема стомана са по-практични от кожените и със сигурност са по-здрави. Някой от тях са достатъчно елегантни, за да ги използвате при бизнес срещи, в офиса и други поводи. Те са не само по-универсални, но са и водоустойчиви. Напълно подходящи, за например часовник Suunto.

При избор на каишка бъдете внимателни за материала, от който е направена. Ако тя е метална, задължително трябва да е от неръждаем материал. Можете да си вземете и позлатена, но рискувате да направите лошо впечатление за кич. Ако каишката на часовника е кожена, внимавайте с некачествени материали, от които може да получите обриви и алергия.

Циферблата

Друго важно нещо при избор на часовник е циферблата, който се явява лицето на часовника. Относно размера му, за хората с по-голямо телосложение е задължително големия циферблат. Големият циферблат е подходящ за всички, предвид, че означенията по него се виждат по-добре. Напоследък часовниците с голям циферблат са на мода.

Дигитален или часовник със стрелки

Прието е, че часовниците със стрелки са по-стилни. Те трябва задължително да се използват при носене на костюм и при по-сериозни случаи, където обстановката е по-скоро консервативна. Дигиталните часовници, от своя страна намират широко приложение при спортните многофункционални модели. Цифровото изображение предлага много повече опции на Вашия часовник: от показване на часа до географските координати на Вашето местоположение.

Цветът на циферблата и каишката

Налице е тенденция да се носят циферблати и каишки с най-различни вълнуващи цветове. Това се среща както при евтините, така и при по-скъпите часовници. Изборът на цвят е строго индивидуален. Те трябва да отговарят на Вашата природа, характер и мироглед. Цветът трябва да подсказва на присъстващите за Вашия консерватизъм или пълна разкрепостеност. Все пак спазвайте приетите класически цветове при важни за Вас срещи, за да не подадете погрешни сигнали на околните. Съобразявайте цветовете със стила на дрехите, за да не изглеждате нелепо.

Ето моето предложение за богат каталог от мъжки и дамски часовници.

1 коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.