Опасна ли е неизмитата чаша кафе

0
559
прегледа

Събуждате се сутрин и първата Ви мисъл е за ароматна чаша кафе. Виждате, обаче, че любимата Ви чаша за кафе не е измита и се намира в мивката. Изплаквате я набързо и наливате от вълшебната напитка.

По-късно в офиса Ви минава мисълта „Вредна ли е неизмитата добре чаша за кафе?“

Всъщност експертите по инфекциозни болести казват, че в неизмитата чаша кафе се намират микроби и бактерии, но не в такива огромни количества, че да са опасни.

Не споделяйте чашата си за кафе

Опасността идва ако друг е използвал чашата преди това. Тъй като не е възможно да се самозаразим, понеже имаме изграден имунитет от вирусите, които сме носили преди, вероятност от зараза има ако споделяме чашата с други хора.

Все пак горното важи ако пием кафето без захар, мляко или сметана. Оставайки за една нощ или по-дълго в чашата, млякото, сметаната и захарта ще образуват мухъл. Когато миете чашата си, използвайте чиста кухненска гъба! Влажните кухненски гъби са известни като магнит за микроби и бактерии.

Роден съм през 1995 г. в гр. Сливен. Завършил съм Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий". Имам най-различни интереси и ми е приятно да общувам със сериозни хора, от които мога да почерпя опит. Напоследък се занимавам с блогване и Интернет маркетинг.
СПОДЕЛИ

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.