Как да почистваме кухненската гъба

0
605
прегледа

Дори и леко замърсена, кухненската гъба трябва да бъде почистена. Тези невинно изглеждащи обекти са огнища на микроби, които бързо ги превръщат в едно от на-мръсните неща в кухнята. Това е причина, поради която трябва да се почистват привидно чисти кухнески гъби, на всеки три-четири дни най-много.

Ето два начина за почистване на кухненската гъба

Накиснете гъбата за една нощ в смес от 1 чаша (250 мл) гореща вода, 1/2 (125 мл) бял оцет и 3 супени лъжици сол. На следващият ден, изплакнете гъбата няколко пъти, за да се изчисти добре от почистващата течност.

Другият начин е да поставите гъбата намокрена (акцентирам намокрена) в микровълновата печка и загрейте в продължение на две минути. Стой до печката, докато тя издаде звуков сигнал, че е завършила процедурата, тъй като има шанс (макар и много малък) гъбата да се запали.

Двата начина са достатъчно надеждни, за да имаме гаранция, че използваме чиста гъба при миене на приборите.

Роден съм през 1995 г. в гр. Сливен. Завършил съм Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий". Имам най-различни интереси и ми е приятно да общувам със сериозни хора, от които мога да почерпя опит. Напоследък се занимавам с блогване и Интернет маркетинг.
СПОДЕЛИ

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.