Митове и правила при спортни залози

2
2101
прегледа

Няколко мита и правила при спортните залози

Спортните залагания при различни букмейкъри може да бъде приятно занимание, но може да има и сериозни последици, ако не сме достатъчно информирани. За това има достатъчно доказателства и изписани статии в Интернет, но аз реших да споделя малко от личния си опит.

Има няколко мита при залаганията, които се подсилват, особено след първите спечелени пари и познати прогнози. Целта на тази статия е да развенчае някои от тях.

Мога да се издържам от спортни залози

Това е първият мит, който може да Ви накара да изпитате негативните последици от неразумното хазартно поведение.

Почти всички начинаещи, които започват да залагат, минават по един и същ сценарий. Залагате малка сума пари и през уикенда ги умножавате неколкократно. Изплува въпроса „Ами ако бях заложил по-голяма сума?“, четири уикенда в месеца по спечелената сума, ами „Аз мога да се издържам от залагания!“.

Има правило, което винаги трябва да спазвате при спортните залози.

Сигурните пари са само тези, които са в джоба Ви!!!

Познавам хора, които наистина получават добри доходи от спортни залози, но всички те имат достатъчно приходи от други дейности, за да поддържат хобито си и в никакъв случай не разчитат единствено на късмета си. Въпреки успешните им прогнози, често съм ги виждал унили след поредния неразумен залог, който са изгубили. Все пак никой не обича да губи сериозни суми пари, независимо дали ги притежава или са последните му налични.

Когато залагате, мислете не колко пари ще спечелите, а колко е поносимо за Вас да изгубите! Превърнете залагането в хоби, а не в кошмарно изживяване!

Проверявайте в качествени сайтове за спортни залози, дали вашите предположения съвпадат с тези на професионалистите.

Ще си върна изгубените пари, като заложа още

Това мислене е врата към въртележката на отчаяното губене на пари.

Изгубили сте някаква сума пари, която на всичкото отгоре е била предназначена за по-важни неща. С останалото сте готови да опитате да си върнете загубата. Стоп! Мъдростта в живота се плаща. Току що Вие взехте първия си платен урок в областта на хазарта. Ако, обаче не спрете, почти е сигурно, че ще изпитате сериозно разочарование, което при някой хора влияе дори на психическото им здраве. Внимавайте също да не изпаднете в зависимост, която се лекува много дълго и ще изхвърли всички реални перспективи в живота Ви за достоен живот!

Тук правилото е просто. Играйте в даден период (например на месец), независимо дали губите или печелите, с предварително определена сума, която може да си позволите за всеки период. В никакъв случай не добавяйте повече! Така наистина ще превърнете спортните залози в развлечение, а не в бреме. Все пак всеки дава някакви средства за хоби и развлечения.

Ако залагам с големи суми ще имам по-голям успех

Ще се радвам, ако успея предварително да Ви предпазя от подобно мислене. Ще дам следният пример.

Ако сте убедени, че залагайки голяма сума, задължително ще спечелите много, то защо не направите поредица от залагания с малки суми и не ги умножите, макар и по-бавно във времето до желаната. Отговорът е прост. Рискът за големите и за малките суми е един и същ, но по-добре губете малко средства, отколкото да рискувате оцеляването си.

Ако сте способни да печелите постоянно, то и от малка сума ще натрупате средства. Ако смятате, че това е невъзможно, защо мислите, че няма да изгубите и големия депозит, който мислите да направите?

Другият подобен мит е, че залагайки с големи суми на ниски и „сигурни“ коефициенти, печалбата е гарантирана.

На пръв поглед това е много примамливо. Залагате 1000 лв. на коефициент 1,08. Това е почти гарантирана прогноза, но истината е, че има представката „почти“. При познаване на залога, печалбата е 80 лв. (уау). Ако, обаче не познаем, ще изгубим 1000 лв. Нека сега да направим малко изчисления. Колко залога трябва да направим, за да удвоим първоначалната инвестиция от 1000 лв. на същия коефициент. Цели 13 пъти трябва да познаваме изхода от залози с коефициент 1,08, за да спечелим сумата, която рискуваме, за да е приемлива загубата й. Ако дори веднъж не познаем, ще изгубим 1000 лв., а печалбата ще е нищожно по-малка ако имаме късмет да не попаднем на изненада още с първия залог, а изненади повярвайте има ежедневно. Т.е. трябва да имаме 14 познати прогнози със същия коефициент, за да сме на печалба от 80 лв. Звучи ми малко невероятно да има цикъл от 14 залога, дори и с такива сигурни коефициенти, без да има изненада.

Залагането и здравето

Имайте предвид, че всяка емоция, дори и положителните подлагат на стрес организма. Разбира се, положителните емоции ни насърчават и променят поведението ни към добро. Серията от отрицателни емоции, обаче, които бихме изпитали от дълъг цикъл на загуби при спортните залози, може да ни направи апатични, да промени социалните ни контакти и други промени в поведението ни, което да е причина да изгубим работата си, приятелите и любовта на близките ни.

Гледайте и практикувайте спортните залози като едно хоби, което да Ви дава повод да спорите с приятелите си на по бира, да изпитвате задоволство да гледате някой мач по телевизията, след като сте направили залог и т.н. Т.е. превърнете залагането в развлечение и помнете, че това е възможно, единствено ако залагате разумно.

2 КОМЕНТАРИ

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.