Марк Зукърбърг разкрива, че вече не е атеист

0
705
прегледа

Марк Зукърбърг отново е истински вярващ

Основателят на Facebook, който преди това се смяташе за атеист, разкри миналата седмица, че религията отново се е завърнала в живота му.

Той е публикувал съобщение във Facebook, като пожелава на неговите последователи „Весела Коледа и Честита Ханука от Присила, Макс, звяра и мен“.

Един от вярващите му фенове го е попитал за религиозните му възгледи, като му е написал коментар „Не си ли атеист?“.

Зукърбърг отговорил:

„Не. Преди бях привлечен от юдеизма, но след това преминах през период на съмнения, но сега аз вярвам, че религията е много важна“, написал той.

Съпругата на Зукърбърг е практикуващ будист, която е събудила интереса му. По време на посещението му през 2015 г. в Китай, той дори каза една молитва пред будистка пагода.

„Присила е будист и ме помоли да се помоля от нейно име. Будизмът е една невероятна религия и философия, и аз научавам все повече с течение на времето. Надявам се да разширя познанията си за вярата по-надълбоко“, пише той в един пост, който включва снимка с него, коленичил пред пагодата.

Роден съм през 1995 г. в гр. Сливен. Завършил съм Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий". Имам най-различни интереси и ми е приятно да общувам със сериозни хора, от които мога да почерпя опит. Напоследък се занимавам с блогване и Интернет маркетинг.
СПОДЕЛИ

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.